blog

10.4.2024

Med z púpav

Na lúkach sa pomaly rozprestierajú koberce žltých púpav a je akurát tak čas siahnuť po starom rodinnom recepte na púpavový med. Vykonala som revíziu svojej špajze a našla tie najkrajšie poháre, ktoré pristanú medom. Robím totiž svetlý a tmavý med.
5.4.2024

Motýlikovia z lístkového cesta

Extra rýchle a super jednoduché pohostenie z hotového lístkového cesta sa vám bude hodiť pri akejkoľvek príležitosti.
2.4.2024

Aspik s vínom z mäsa a zeleniny

30.3.2024

Dajte vajcia maľované…

Veľkonočné sviatky sú tu, a zase budeme maľovať vajíčka. Či si k svojmu zápoleniu vyberiete vyfúknuté škrupiny, alebo varené vajcia určené pre koledníkov a na sviatočný stôl, stretnete sa s niečím oblým, krehkým a zle uchopiteľným.
28.3.2024

Mrkvový baránok v čokoláde

Veľkonočný sladký baránok patrí k nemenným jarným tradíciám. Už od stredoveku často nahrádzal na sviatočnom stole mäso, ktoré si mnohí nemohli dovoliť.
23.3.2024

Sviečky odlievané do škrupiniek

Odlievanie sviečok chce trochu zručnosti a musíte si pritom dávať pozor na horúci vosk. Na zafixovanie vratkých a ľahkých škrupín od vajec použite obal, v ktorom ste si vajíčka priniesli z obchodu. Aj dnes budete potrebovať minimum pomôcok.
20.3.2024

Prekladaný kysnutý cop so slanou náplňou

Veľká noc znamená v kuchyni koncert pre kysnuté cestá. Upravujú sa na mnoho spôsobov a medzi záplavou sladkostí je príjemné využiť aspoň jedno naslano.
15.3.2024

Sukulenty zo šišiek alebo zábava na nedeľu

Vyrobiť bytovú dekoráciu doslova „za babku”, to nám takmer zakaždým umožnia nazbierané prírodniny. Tentokrát to budú šišky, ktoré sa aktuálne dajú bez problémov nájsť pod urastenými borovicami.