Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi?

Cesnakové žemličky so syrovým rybníkom pečené na panvici
1.11.2023
Jednoduché kokosky z lupáčikov
8.11.2023

Máločo je tak príjemné, ako upokojujúci pocit tepla. Keď máte nohy aj chrbát v teple, keď vám netiahne za krk, keď vás nechladia ruky.

Bez toho sme totiž jednoducho rôzne skrčení a schúlení, nedokážeme sa uvoľniť, neoddýchneme si - fyzicky ani psychicky. A keď sa k tomu pridá blížiace sa obdobie najkratších dní v roku, je na podráždenosť a zlú náladu zarobené.

Ako najjednoduchšie sa zdá len trochu prikúriť, ale to lezie do peňazí a nie je to ani zdravé. V obývacej izbe by sa mala teplota pohybovať medzi 20–22 °C a vykúrenie o každý jeden stupeň navyše zvyšuje náklady na teplo o 6 %! V spálni dokonca len medzi 17 – 18 °C. 

Oveľa jednoduchšie je teda siahnuť po teplej deke alebo, ak ste počas dňa skôr aktívni, než aby ste odpočívali na kresle či v gauči, obliecť nejakú tú vrstvu navyše. Možností je ale skutočne veľa!

Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi2

Deka je deka

Jedným z najobľúbenejších kúskov na našom e-shope sú baránkové deky z neuveriteľne hebkého mikrovlákna. To zahreje už na prvý dotyk, takže pokiaľ sa aj počas dňa radi natiahnete na gauč, je takáto deka úplne jasná voľba. Vyberať ale môžete aj z mnohých iných materálov ako je flís, merino vlna alebo aj bavlna. Ja mám okrem baránkových diek najradšej tie zo zmesi bavlny a akrylu, skúste ich ale pokojne všetky!
Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi3

Do kresla ako stvorené

Svoje kúzlo majú aj televízne vrecia, ktoré môžete používať ako klasickú deku, a keď chcete, jednoducho ju zopnete a máte pohodlný oblečok s rukávmi, v ktorom vám na krk nebude ťahať ani pri čítaní tej najhrubšej knižky. Skvelé sú aj županodeky, ktoré majú aj vrecká, ale zase u nich odpadá možnosť rozopnúť ich a použiť na prikrytie.
Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi4

Na gauč i do postele

Obrovskej popularite sa už niekoľko rokov tešia súpravy DualFeel, ktoré z jednej strany chladia a z druhej svojim mikrovláknovým baránkom zase krásne hrejú. Na optimálny komfort tak deku stačí vždy len otočiť správnou stranou. Súčasťou súpravy je obojstranná deka, vankúš s výplňou z dutého vlákna a obojstranná obliečka na vankúš.
Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi5

Vesta na doma i na precházku - a zadarmo

Pokiaľ potrebujete byť počas dňa skôr aktívny, oceníte túto elegantnú a pritom na údržbu nenáročnú pieskovú vestu vyrobenú z hrubého flísu. Vďaka vysokému golieru ju oceníte aj v prípade, že dlhé hodiny sedíte pri stole, či už je dôvodom práca pri počítači alebo napríklad šijací stroj. K nákupu nad 60 € ju vo vami preferovanej veľkosti teraz dostanete úplne zadarmo!
Ako sa zahriať s minimálnymi nákladmi6

Ponožky, ktoré zahrejú

Či niečoho nie je nikdy dosť, potom sú to teplé ponožky alebo papuče, ktoré vaše nohy zahrejú doslova pekne od podlahy. Ani v ponožkách sa nemusíte báť pošmyknutia, zospodu majú špeciálne protišmykové nopky. Vďaka voľnému hornému lemu navyše nikde neškrtia a nebránia tak ani správnemu prekrvovaniu končatín.

Čo vás ešte zahreje a urobí príjemnú atmosféru?

Články, ktoré by vás ešte mohli zaujať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *