blog

2.5.2025

Korok je dekoratívny, vytvorte si napríklad srdce zo špuntov

Korok za nami pricestoval zo západného Stredomoria, kde svoje materské stromy chráni pred požiarmi, stratou vody i pôsobením baktérií. Využite ho pre kreatívnu tvorbu.
30.4.2025

Jarné bylinkové žemle

K jarnej kuchyni patria bylinky. Nebojte sa ich pridať priamo do cesta. Chrumkavé žemličky potom chutia úžasne aj samotné. Skvele si budú rozumieť len s maslom alebo jednoduchou tvarohovou nátierkou s pažítkou. Tie najjednoduchšie chute totiž bývajú často tie najlepšie. Až sa zahryznete do vlažnej chrumkavej žemle, už budete myslieť na to, že chcete zjesť ďalšiu.
25.4.2025

Ako pestovať kávovník v kvetináči

Kávovník si môžu zamilovať aj tí, ktorí kávu nepijú. Hoci to znie ako protireč, je to tak: kávovník je totiž krásna vždyzelená rastlina, ktorú môžete bez problémov pestovať doma na okne.
23.4.2025

Jarná špenátová roláda s tvarohom

Jar je tu a vyložene láka na ochutnávanie všetkého možného, ​​zdravého, ideálne aj trochu zeleného. Špenátovú machovú tortu už všetci poznajú, čo takto si ale urobiť klasickú roládu zo špenátového cesta, ktoré premažete napríklad tvarohom?
18.4.2025

Chystáme veľkonočný stôl s krasličkami

Najvýznamnejšie jarné sviatky sú tu a tak spolu s nimi vpustite do svojich domovov svieže farby aj štipku rozpustilosti.
16.4.2025

Čo s vajcami po kolede? Naložte ich

Ľahko pikantná úprava vajec naložených s korením a červenou repou, je možná pre vás niečo nové. Vajcia sú výborné a určite vám zachutia.
11.4.2025

Machové krasličky

Ako každoročne nás čaká zdobenie vajec. Vajíčka znamenali symbol zdravia a nového života. Keď sa jar začala otvárať, gazdinky netrpezlivo čakali na prvú znášku sliepočiek po dlhej zime. A pretože sa zo všetkého čo nám príroda dala nevyhodilo nič, z využitých vajec sa schovávali vyfúknuté škrupiny, aby sa na Veľkú noc premenili na krásne kraslice.
9.4.2025

Tvarohový mazanec z formy

K mazancu patrí neodmysliteľne kysnuté cesto plné mandlí a hrozienok. Napriek tomu môžete tento rok vyskúšať cesto z tvarohu a bez droždia, kedy všetku prácu za vás urobí hnetač a forma na pečenie.