2.5.2025
Korok za nami pricestoval zo západného Stredomoria, kde svoje materské stromy chráni pred požiarmi, stratou vody i pôsobením baktérií. Využite ho pre kreatívnu tvorbu.
30.4.2025
K jarnej kuchyni patria bylinky. Nebojte sa ich pridať priamo do cesta. Chrumkavé žemličky potom chutia úžasne aj samotné. Skvele si budú rozumieť len s maslom alebo jednoduchou tvarohovou nátierkou s pažítkou. Tie najjednoduchšie chute totiž bývajú často tie najlepšie. Až sa zahryznete do vlažnej chrumkavej žemle, už budete myslieť na to, že chcete zjesť ďalšiu.
25.4.2025
Kávovník si môžu zamilovať aj tí, ktorí kávu nepijú. Hoci to znie ako protireč, je to tak: kávovník je totiž krásna vždyzelená rastlina, ktorú môžete bez problémov pestovať doma na okne.
23.4.2025
Jar je tu a vyložene láka na ochutnávanie všetkého možného, zdravého, ideálne aj trochu zeleného. Špenátovú machovú tortu už všetci poznajú, čo takto si ale urobiť klasickú roládu zo špenátového cesta, ktoré premažete napríklad tvarohom?
18.4.2025
Najvýznamnejšie jarné sviatky sú tu a tak spolu s nimi vpustite do svojich domovov svieže farby aj štipku rozpustilosti.
16.4.2025
Ľahko pikantná úprava vajec naložených s korením a červenou repou, je možná pre vás niečo nové. Vajcia sú výborné a určite vám zachutia.
11.4.2025
Ako každoročne nás čaká zdobenie vajec. Vajíčka znamenali symbol zdravia a nového života. Keď sa jar začala otvárať, gazdinky netrpezlivo čakali na prvú znášku sliepočiek po dlhej zime. A pretože sa zo všetkého čo nám príroda dala nevyhodilo nič, z využitých vajec sa schovávali vyfúknuté škrupiny, aby sa na Veľkú noc premenili na krásne kraslice.
9.4.2025
K mazancu patrí neodmysliteľne kysnuté cesto plné mandlí a hrozienok. Napriek tomu môžete tento rok vyskúšať cesto z tvarohu a bez droždia, kedy všetku prácu za vás urobí hnetač a forma na pečenie.









