Zútulňovacia výzva – deň siedmy

Zútulňovacia výzva – deň šiesty
31.8.2023
Ľadová kokosová káva
5.9.2023

A máme tu posledný deň. Pokiaľ ste s nami prešli všetkých sedem dní, veríme, že je váš domov vďaka malým zmenám útulnejší. Určite ste si všimli, že základom je dostatok úložných priestorov, nezahltiť domov zbytočnosťami a naopak sa obklopiť vecami, ktoré vám robia radosť. Dôležité je aj vytvoriť si doma kútik len pre seba, čo je úloha dnešného dňa. 

Ako by taký kútik mal vyzerať? Môže to byť obľúbené kreslo v obývačke, kde si večer čítate. Priestor v kuchyni na relaxáciu s hrnčekom kávy alebo obľúbeného čaju. Stolík so zrkadlom v spálni, kde máte uložené všetky svoje obľúbené náušnice a náramky. Zapojte fantáziu a vytvorte si doma len to svoje miestečko. Nezabudnite si doň dať obľúbené veci ako je deka, vankúšik, obľúbený hrnček, fotka alebo predmet z dovolenky. Tieto maličkosti totiž robia veľa.

Aby sme vám poradili, ako taký kútik môže vyzerať, máme pre vás hneď 3 tipy. 

Renovácia do 5 minút

Pokiaľ základ vášho kútika tvorí posedenie, máme pre vás tip, ako zrenovovať obľúbené kreslo. Či už je to relaxačné kreslo, kreslo ušiak, kreslo s drevenými podrúčkami alebo obľúbená klasika. V prípade, že už nevyzerá veľmi dobre, behom pár minút si s tým poradí niektorý z našich strečových poťahov, ktoré padnú ako uliate v podstate na akékoľvek kreslo. Všetky poťahy nájdete prehľadne v sekcii Napínacie poťahy a v ľavom stĺpci pre lepšiu orientáciu zaškrtnite, pre aký typ kresla poťah hľadáte - možno máte kreslo s podrúčkami, možno relaxačné kreslo s podpierkou pod nohy, možno ušiak. Alebo snáď klubové kreslo?
A nebojte, poťahy máme aj na obľúbený taburet pod nohy aj vašu obľúbenú stoličku v kuchyni. 

Kvety pre dobrú náladu 

Domov bez zelených rastlín je smutný a chladný. Chýba mu doslova živá miazga, a tak sa rozhliadnite, kde všade s vami môžu žiť. Títo tichší spoločníci nás nabíjajú energiou, poskytujú úľavu unaveným očiam, vydychujú blahodarný kyslík a dokonca mnohé kvety fungujú ako čističky vzduchu. Stojí za to venovať im trochu starostlivosti a zaobstarať im slušivý kvetináč alebo malý stolík, ktorý ich pozdvihne vyššie za blahodarným svetlom. Zelené rastliny sú jednoducho balzamom pre dušu. 

Vôňa pre vašu pohodu

Čuch je neprávom veľmi podceňovaný zmysel. Vône nás totiž majú možnosť preniesť behom okamihu na úplne iné miesto, vykresať zabudnuté spomienky, uvedú nás do pocitu pohody. Ľudský čuch vraj rozlíši až miliardu druhov vôní, väčšinu z nich však máme tendencie hodnotiť negatívne. Čo vonia pekne a čo nie je vždy otázkou osobných preferencií – a rovnako tak aj kultúry, z ktorej vychádzame a životných skúseností. Napriek tomu existuje niečo ako univerzálne obľúbené vône – čerstvo vypraná bavlna, rôzne kvety, veľmi obľúbené sú aj citrusy. Vôňu môžete do vášho domova dodať pomocou vonných sviečok, difuzéra, ale aj doma vyrobenej pot-pourri.

Články, ktoré by vás ešte mohli zaujať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *