Kútik pre vášnivých čitateľov

Skvelé likérové cukrovinky z vaječného koňaku
21.3.2023
Sladké vajcia na koledu
29.3.2023

Čítate radi? Ak vaša odpoveď znie áno, potom iste viete, aké dôležité je pre ten správny čitateľský zážitok príjemné prostredie a pohodlné usadenie.

Vášnivý čitateľ by podľa môjho mohla byť pokojne lekárska diagnóza. V našej rodine tým trpíme od detstva v podstate všetci. Obe moje babičky vždy mali slabosť pre historické romány, dedko s otcom pre knihy s akoukoľvek zmienkou o 2. svetovej, obaja moji rodičia milujú detektívky, môj muž a svokor nedajú dopustiť na sci-fi, ja mám v obľube sociálne drámy a šesťročná dcéra sa práve učí v prvej triede čítať a lúska každý nápis, ktorý kde nájde. Každý.

Pevne verím, že svoj obľúbený žáner máte aj vy. A rovnako tak každý máme iné obľúbené miesto a polohu, v ktorej čítame. Niekto sa rád natiahne do postele, tí šťastnejší majú aj kreslo-ušiak, na ktorom si pohodlne oprú aj hlavu, niekomu sa najlepšie číta posediačky na zemi chrbtom opretý o gauč. 

Aby nás od čítania nič nerušilo, je fajn si všetko pripraviť dopredu a mať po ruke, či už je to šálka kávy, poriadne veľký hrnček čaju alebo nejaká tá drobná sušienka na zahryznutie.

Poďte sa s nami ponoriť do svojej obľúbenej knižky, možno využijete niektorú z týchto praktických vychytávok, vďaka ktorým sa vám bude čítať ešte pohodlnejšie.

Renovácia kresla do 5 minút

Máte svoje obľúbené kreslo, ale nevyzerá už najlepšie? S tým si behom pár minút poradí niektorý z našich strečových poťahov, ktoré padnú ako uliate v podstate na akékoľvek kreslo. Všetky poťahy nájdete prehľadne v sekcii Napínacie poťahy a v ľavom stĺpci pre lepšiu orientáciu zaškrtnite, pre aký typ kresla poťah hľadáte - možno máte kreslo s podrúčkami, možno relaxačné kreslo s podpierkou pod nohy, možno ušiak. Alebo snáď klubové kreslo?
A nebojte, poťahy máme aj na obľúbený taburet pod nohy alebo váš gauč!

Zvýšené posedenie

Niekto rád sedí pri zemi, niekto napríklad aj zo zdravotných dôvodov naopak hľadá také sedenie, z ktorého sa pohodlne zdvihne. Pre takéto prípady sa určite hodia tieto špeciálne vankúše, ktoré aj z nízkeho kresielka urobia oveľa pohodlnejšie posedenie. Ostatne, dobre sa na nich sedí aj na tej zemi...

Opora pre krk aj chrbát

Aby sed bol pohodlný a zdravý, je vhodné dopriať chrbtu tú správnu podporu. Tú je samozrejme nutné prispôsobiť miestu, na ktorom sa radi uvelebíte. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Aby bolo kam odložiť knihu aj kávu

Pri čítaní treba mať potrebné veci po ruke, aby sa človek nemusel zbytočne zdvíhať. Vedľa veľkého kresla sa bude hodiť odkladací stolík s priehradkou určenou priamo na tlačoviny, v posteli (a určite nielen pri chorobe) oceníte servírovací stolík. Hodiť by sa mohol aj praktický poťah na kreslo, ktorý má na boku vrecká na drobnosti ako sú okuliare alebo perá na lúštenie krížoviek.

Pár vychytávok na záver

Pobyt v obľúbenom kresle vie spríjemniť aj množstvo drobností, ako je vyhrievané televízne vrece, vďaka ktorému vám už nikdy nebude zima, alebo masážna podložka na chodidlá, ktorých stimulácia je nielen príjemná, ale aj zdravá. Navyše vrelo odporúčam používať relaxačný vankúšik za krk, využijete len nielen na dlhých cestách, ale práve aj počas pobytu v kresle.

Článok, ktorý by vás ešte mohol zaujať

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *