Kútik pre parádnicu

Jablčný mrveničkový koláč
9.8.2023
Slaná cuketová torta
16.8.2023

Leto pre mňa znamená sezónu parády a módy. Po niekoľkých mesiacoch, keď sa človek schovával pod bundy a kabáty, konečne stojí za to sa vyfintiť - a všetky tie nádhery treba mať niekde po ruke.

Hoci sa už roky snažím viesť svoj šatník veľmi minimalisticky (rovnako väčšinu času trávim s deťmi v záhrade, kde skôr ako parádne sukne a blúzky a podpätky využijem legíny a crocsy), nikdy sa mi nepodarilo zredukovať svoju zásobu letných šiat a zbierku všemožných čačiek ako náušnice, náramky a korálky.

A všetky tieto parádičky človek potrebuje mať po ruke a dobre zorganizované, pretože ak sa v nich raz urobí zmätok, poskladať páry náušníc späť dohromady, rozmotať zviazané retiazky alebo nedajbože prať a žehliť znovu všetky šaty, pretože sa na nich vyspala mačka, to zaberie pekne veľa času.

Kútik pre parádnicu2

Do šatne aj spálne

Či už máte samostatnú šatňu alebo len úzku predsieň, praktický kovový stojan na oblečenie sa zmestí všade, jeho podstavec má rozmery 80x41 cm. Na ramienka môžete zavesiť nielen oblečenie, ale napríklad aj obľúbené šatky, prípadne aj letný klobúk. Všetko, čo potrebujete na dooblečenie sa tesne pred odchodom do práce či na schôdzku, budete mať pekne po ruke. Vybrať si môžete z bielej aj čiernej farby.

Ja kovový stojan používam na spodnom poschodí nášho domu na najčastejšie nosené kúsky, aby som stále nemusela behať hore do spálne. V lete je ovešaný šatami a sukňami, ktoré by sa v poličke pokrčili, v zime na ňom mám kabáty a bundy, ktorých máme pre celú rodinu viac ako dosť a na obyčajný vešiak na stene sa to jednoducho všetko nezmestí. Tie potom na zimu stačí strčiť do vákuových vriec. Praktické sú aj závesné policové organizéry.

Kútik pre parádnicu3

Stohovateľné ramienka

Keď už sme pri tom vešaní oblečenia, geniálny vynález sú tieto stohovateľné ramienka, ktoré jednoducho zavesíte jedno na druhé, dokáže to ušetriť obrovské množstvo miesta. Tieto sú navyše protišmykové, takže ani ľahučké letné blúzky alebo tielka z nich neskĺznu a vy tak môžete s kľudom odstrihnúť vnútorné pútko slúžiace na upevnenie na ramienku, ktoré tak rado vylieza von a človek ho počas nosenia aj niekoľkokrát denne musí zastrkávať.
Kútik pre parádnicu4

Topánky, večná téma

Človek nemusí mať 20 párov topánok, aby po návrate celej rodiny domov predsieň nevyzerala ako obuvníctvo, v ktorom sa práve popasovali dva slony. Pokiaľ naň máte miesto, je otočný botník skvelý pomocník. Pamätám si, ako som ich ako dievča obdivovala práve v obuvníctve a dnes si ho konečne človek môže zaobstarať aj domov a nemať topánky špinavé od detských tenisiek, ktoré deti veselo hodia na tie jeho. Ku všetkým párom sa dá navyše vždy pohodlne dostať, takže celý roh, do ktorého sa botník zmestí, využijete na maximum.

Ak žijete sami alebo vo dvojici a nepotrpíte si na zbierky topánok, bude vám dosť možno stačiť aj klasický malý policový botník, do ktorého sa zmestí rozumný počet párov topánok.

Kútik pre parádnicu5

Nevyhnutné na kontrolu

Žiadna parádnica sa nezaobíde bez zrkadla - na kontrolu celého outfitu, úpravu rozstrapatených vlasov i vyladenie rúžu tesne pred odchodom z domu. Zrkadlo navyše opticky zväčšuje priestor (čo je aj dôvod, prečo sa dávajú do výťahov), takže sa bez neho nezaobíde žiadna malá predsieň, v ktorej navyše odráža aj všetko dostupné svetlo a tým ju celkovo presvetľuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *