blog

13.3.2025

Jarný venček s bahniatkami

K vítaniu jari patrí veniec úplne rovnako, ako k vianočným sviatkom. Zaveste si ho na dvere, do okna, alebo naaranžujte na stôl, okolo ktorého sa každý deň stretávate. Prinesie k vám práve sa prebúdzajúcu prírodu.
13.3.2025

Gombíkové krúžky na obrúsky

Mám rada veci, ktorých sa niekto dotýkal, a dodnes v nich sú tie drobné dotyky uschované. Napríklad také gombíky. Aj ja si ich odjakživa schovávam.
7.3.2025

Višňové a marhuľové šišky

Táto domáca pochúťka nemá obdoby. Veď sa aj tieto šišky smažia po celom svete. Majú rôzne názvy, líšia sa podobou, ale u nás budú každopádne najchutnejšie. Užite si ich. Veď ich robíme možno jeden, dvakrát do roka.
5.3.2025

Príbor v obrúskoch s manžetami

Je málo vecí v domácnosti, ktoré berieme do rúk každý deň. Príbory k nim patria. Týchto verných spoločníkov by sme nemali podceňovať. Kvalita materiálu, samotná údržba aj to, ako padnú do ruky, rozhodne stojí za zamyslenie. Rovnako ich dizajn vyberáme s ohľadom na servírovací riad, s ktorým sa stretávajú na stole.
28.2.2025

Ospalé raňajky

Milujem dlhé a ničím nerušené raňajky. Tie dnešné se mi veľmi nevydarili, protože boli uponáhľané, ale zajtra je sobota a to je fajn. Bude čas posedieť si a všetko si vychutnať.
27.2.2025

Kvetináčová špajza

Asi tušíte, že trochu preháňam. Ak máte chladnú špajzu, viete, že ju v dome alebo v byte ťažko niečo nahradí. Tým menej partia kvetináčov. Ale ja som to skúsila – a zatiaľ to funguje…
21.2.2025

Krkonošské kyselo s hríbami

Vlani som si neužila húb, ani hubárčenie, takže Kyselo je u nás vzácnosťou. Na výrobu tejto úchvatnej dobroty potrebujete chlebový kvások z tmavej ražnej múky a spomínanú hrsť húb. To sú dve ingrediencie, bez ktorých nemáte šancu začať s varením.
19.2.2025

6 tipov ako si užiť raňajky

Deň má začať raňajkami. To je bez debát. Všetci, ktorí neraňajkujete, máte zaužívané, že to vo vašom dennom rituáli jednoducho inak nejde. Viem o čom hovorím, správala som sa rovnako.