Kútik pre milovníkov čaju

Chlebíček so sušenými paradajkami a olivami
27.9.2024
Test strúhadla + tip na zeleninu do polievky
4.10.2024

Zatiaľ čo príprave kávy, jej skladovaniu a všetkým možným vychytávkam sa venuje už celý rad článkov, na čajomilov ako by sa zabudlo. Pritom aj pre nich existuje celý rad vychytávok, ktoré im ich rituál spríjemnia.

Pred nejakými 20, 25 rokmi, v dobách, keď som bola na strednej škole, boli obrovským hitom čajovne. Nejaká tá omamne voňajúca čajová pivnica sa našla skoro v každom, aj keď malom mestečku, a nad hrnčekom čaju (a niekedy aj vodnou fajkou) sa v nich na stoličkách, v kreslách aj na sedacích vankúšoch na zemi stretávali snáď všetky generácie i profesie. Dnes ale aby človek dobrú čajovňu hľadal!

Poďme sa spoločne pozrieť, ako si taký relaxačný kútik doma prispôsobiť. Ostatne, s blížiacou sa sezónou respiračných ochorení budeme hrnček bylinkového čaju zase potrebovať o niečo častejšie!

Kútik pre milovníkov čaju2

Hrnček so sitkom

Dávate prednosť sypaným čajom pred vreckovými? Tento nenápadný hrnček vám bude skvelým pomocníkom: viečko slúži zároveň ako podšálka, na ktorú môžete sitko s vylúhovaným čajom odložiť. Jednoduchý princíp, ktorý oceníte napríklad aj v práci na stole. Skvelé sú na to aj kanvice so sitkami, ktoré sa tiež jednoducho vytiahnu a čaj je behom okamihu pripravený.
Kútik pre milovníkov čaju3

Kanvica s reguláciou teploty

Každá bylinka vyžaduje svoju teplotu prípravy, vriaca voda nesvedčí ani zeleným čajom. Skrátka pokiaľ to s čajovými večierkami myslíte vážne, mali by ste mať rýchlovarku s reguláciou teploty, ktorú si môžete nastaviť presne podľa potreby, a navyše s funkciou udržiavania teploty. Až prvú šálku dopijete, voda na druhú môže byť stále pripravená.
Kútik pre milovníkov čaju4

Frenchpress na čaj aj kávu

Jednoduchý princíp fenchpressu spočíva v tom, že akonáhle sú byliny či kávový grunt vylúhované podľa vašich predstáv, stačí ich sitkom zatlačiť ku dnu a hotový nápoj preliať napríklad do termohrnčeka. Frenchpress je ale v domácnosti naozaj multifunkčný pomocník – pomocou sitka v ňom vyšľaháte mlieko do kávy, smotanu alebo sneh z bielkov.
Kútik pre milovníkov čaju5

Hrnček s infuzérom

Tento nádherný sklenený hrnček s infuzérom je pre mňa jasná voľba. Do tyčinky stačí nasypať čaj, zaliať vodou a zatiaľ čo si nápoj budete miešať, chuť sa bude do vody uvoľňovať viac a viac. Hrnček je navyše naozaj krásny na pohľad a určite z neho bude pekný darček pre kolegyňu či kamarátku.
5665201-(2)_eshop

Vankúše pre skutočné pohodlie

Pre hocikoho je to už aj zo zdravotných dôvodov pasé, nízke posedenie ale určite vyskúšajte. Hoci deti už povyrástli a nemusím s nimi byť stále na zemi, zisťujem, že je mi na nej jednoducho dobre a aj knižku si rada prečítam na podobnom vankúši, s čajom na stolíku do postele postaveným vedľa mňa a opretá o gauč či kreslo.

Články, ktoré by vás ešte mohli zaujať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *