Kytica s čokoládou

Hyacinty sú kľúčom k jari
5.3.2020
Prikrývka pre upratanú izbu
10.3.2020

Poďakovať mamičkám za ich lásku a starostlivosť sa hodí kedykoľvek, ale ak dodržiavate významné výročia, potom si môžete nachystať darček na Medzinárodný deň žien.

Medzinárodný deň žien vznikol ako pripomienka medzinárodnej solidarity žien za rovnoprávnosť, spravodlivosť, mier a rozvoj. Sviatok sa oslavuje na mnohých miestach po celom svete a čaká nás už túto nedeľu 8. marca.

V každom prípade máte ešte dosť času, aby ste si natrénovali jednoduché aranžmány s kyticou plnou čokoládových cukríkov. Možno sa vám bude hodiť. Je to také rafinované spojenie dvoch darčekov, avšak môžete k nim pridať ešte úplne novú vázu. Kyticu som naaranžovala práve takto, ale môžete si uviazať kvetiny aj samostatne. Zaberie to len chvíľočku.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA UVIAZANIE KYTICE

Najvhodnejšie sú drobnokveté ružičky, pretože majú mäkké stonky a lepšie ich k sebe zviažete doguľata. Cukríky stačí napichnúť na ostré špajle, ale ak použijete drôtiky, budú sa vám kytice ešte lepšie tvarovať. Mne ale v spojení s čokoládou neboli príjemné. Pripravte si:

      
  • ľubovoľný počet ruží
  • bonboniéru s pralinkami bez tekutej náplne
  • špajle s ostrými koncami
  • biele alebo farebné papierové košíčky na čokoládové cukríky
  • asi 2 m silónovej stuhy široké 4-5 cm
  • kúsok špagátiku
  • sklenenú vázu

JEDNODUCHÁ PRÍPRAVA

Každý cukrík vložte do papierového košíčka a prepichnite ho ostrým koncom špajdle. Ružičky zbavte listov, ponechajte tak 1-2 len tak pod kvetom. Skráťte ich na dĺžku vhodnú do vázy.

BUKRÉTU ZAKONČITE MANŽETOU

Ruže ľahko zovrite do ľavej ruky a stredové povytiahnite hore, aby sa kytica zaguľatila. Stonky tak mierne prekrížite doguľata. V mieste pod kyticou ich zaistíte slabou gumičkou tak voľne, aby kytica držala pohromade, ale umožnila zastrčenie špajlí. Kyticu dajte do vázy a medzi ruže začnite vkladať cukríky na špajli. Skráťte špajle tak, aby išli zapichnúť kúsok pod gumičku a držali v kytici. Okolo kytice som obtočila vetvičku s dekoratívnymi listami, ktorú som kúpila zároveň s ružami, ale nemusí tam byť. Keď je kytica hotová, pevne ju zviažte povrázkom. Potom vezmite silónovú stuhu, zakrúťte ju okolo svojej osi a omotajte s ňou krajové cukríky alebo puky. Zvyšok stuhy obtočte voľne okolo kytice a pritom ju stále pretáčajte okolo svojej osi. Koniec zaistite.

POHĽAD Z HORA

Z malého zvyšku stuhy uviažte mašľu a naaranžujte ju medzi ruže. Kytica je hotová. Tu je vidieť, ako sú krajové cukríky a ruže omotané stuhou. Jemná zelená farba ruže nádherne oživila.

Hotová kytica vonia ružami i čokoládou. Až zostanú samotné ruže, budú nemenej krásne. Nápad môžete využiť tiež na dekorovanie slávnostne prestretého stola. Príležitostí je počas roka veľa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *