Kokosky Raffaello

Veveričkový koláč alebo pečieme s deťmi
4.11.2020
Snežítko pre malých aj veľkých
12.11.2020

Toto pečenie je pre každého, kto miluje kokos. Ak je to tak, potom občas siahnete po guličkách Raffaello. Predstavte si, že si túto lahôdku môžete znásobiť. Zapečte obľúbené pralinky do popoludňajšieho múčnika.

Budete k tomu potrebovať len polhodinku voľného času, 12 praktických silikónových košíčkov na pečenie a krabičku spomínaných cukríkov. Neobávajte sa, že sa kokosové guľky pečením znehodnotia. Kdeže. Oriešok v bielej čokoláde sa usporiadane objaví presne uprostred kokosky. Rovnaké ingrediencie budú aj na povrchu muffinov - opäť biela čokoláda a znovu mletý kokos.

KOKOSKY RAFFAELO

Príprava: 30 minút * Pečenie: 30 minút * Pripravíte: 12 kúskov

Muffinky zásadne šľahám metličkou, ručne. Je to jeden z najrýchlejších múčnikov a potrebujem k nemu iba väčšiu misku a silikónové košíčky. Cesto ale môžete šľahať v robote a použiť aj muffinkový plech vystlaný papierovými košíčkami. Pripravte si:

  • 2 veľké vajcia
  • ½ šálky hnedého cukru
  • ½ šálky rozpusteného masla
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálky mletého kokosu
  • štipku soli
  • 1 a ¼ šálky polohrubej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 12 cukríkov Raffaello
  • bielu čokoládu a mletý kokos na dokončenie

1. Rúru vyhrejte na 175 °C. Do väčšej misky dajte 2 vajcia a cukor a šľahajte do peny. Pridajte vychladnuté rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vyšľahajte.

2. Pridajte kokos, štipku soli a zvyšok suchých ingrediencií, pričom striedavo prilievajte smotanu. Ak ste použili veľké vajcia, nemusíte dávať všetku smotanu. Výsledkom by malo byť hladké hustejšie cesto.

3. Silikónové košíčky dajte na rovný plech a do každého vložte vrchovatú lyžicu cesta. Doprostred ľahko vtlačte guličku Raffaello a ďalším cestom ju zakryte. Kokosky vložte do rúry a pečte približne 25 minút.

4. Po vychladnutí vyberte kokosky z košíčkov a v miske ponorenej do vodného kúpeľa rozpustite bielu čokoládu. Kokosky potrite pomocou lyžičky čokoládou a ponorte ich do kôpky kokosu.

Ešte jedna poznámka. V receptoch, kde mám namerané ingrediencie na šálky, používam komplet cukrárskych odmeriek. Sú tri a vyznačené miery zodpovedajú ½ šálky, ⅓ šálky a ¼ šálky. Ak pečiete od oka podľa svojich hrnečkových pomerov, dajte pozor, nech nie je cesto príliš hutné.

Biela čokoláda sa nesmie variť, zrazila by sa. Strážte vodný kúpeľ a v okamihu, keď sa čokoláda roztopí, hneď ju použite. Kokosky sú také sviatočné, zimné, zasnežené a voňavé. Myslím, že vám budú chutiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *