Papierová kapsa na koledu

Plnené veľkonočné muffiny
19.3.2021
Ošatka s krasličkami
26.3.2021

Veľká noc sa blíži a je práve čas vymyslieť niečo deťom na koledu. Šikovné mamičky šijú košíčky na vajíčka, v obchodoch sa dajú kúpiť taštičky z plsti, ale taktiež môžete priložiť ruky k dielu a bleskurýchlo vyrobiť papierovú kapsu, do ktorej sa zmestí pomerne veľa sladkostí.

Pokiaľ má nápad slúžiť len na pár chvíľ, je fajn, keď nedá príliš práce (inšpirovali ma detské taniere, ktoré sú však z plastu). Na darčekovú kapsu som potrebovala iba dva papierové taniere, horúce lepidlo a širokú mašľu, aby sa vrecko dalo zavesiť trebárs na kľučku od dverí detskej izby, na okno, alebo sa dala odniesť, ako taštička.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ?

V podstate len chvíľku času, asi tak hodinku. O zvyšok sa postará jeden nákup v dobre zásobenom papiernictve. Na jednu kapsu si pripravte:

  • 2 veľké papierové taniere
  • rezací nôž a nožnice
  • lepidlo v tavnej pištoli
  • širokú stuhu na pútko s mašľou
  • úzke mašličky na zaviazanie vreciek
  • celofánové a darčekové vrecká na maškrty

STRIHANIE PODĽA TANIERA

Jeden papierový tanier dajte bokom a na druhý nakreslite z rubu oblúk podľa jedálneho taniera. Čiaru veďte zhruba 1 cm pod stredom. Vezmite nožnice a papierový tanier rozstrihnite na dve časti. Ide to ľahko. Hornú časť taniera odložte a nechajte si spodnú časť, ktorej vykrojenie smeruje nahor.

LEPENIE

Nahrejte lepidlo v tavnej pištoli a po okraji vykrojenej časti taniera naneste na líce kľukatú stopu lepidla. Lepidlom nešetrite. Vykrojený tanier okamžite prevráťte na celý tanier lícom dovnútra, okraje zarovnajte na seba a pritlačte.

DOKONČENIE

Lepenú plochu je dobré nechať dobre zaschnúť. Pomohla som si štipcami na bielizeň; používam ich pri práci pomerne často. Medzitým v hornej časti vrecka prerežte otvor v šírke pripravenej stuhy. Z nej potom možno vytvoriť pútko na zavesenie, alebo môžete vyrezať dva otvory a vytvoriť uško, ako na kabelke.

NAKONIEC PRIPRAVTE KOLEDU

Toto je len generálka na Veľkonočný pondelok. Avšak cukrovinky majte nachystané, nech si ráno môžete všetci pospať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *