Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie?

Mug cakes alebo slaná desiata z mikrovlnky
3.2.2021
Srdiečkové šišky
7.2.2021

Viete čo potrebuje mať vaše miesto na spanie? Ľudské potreby sú celkom jednoduché. Stačí súkromie, ticho, tma, čerstvý vzduch a pocit tepla.

Avšak so zariaďovaním spálne nastane pekných pár otáznikov a pri realizácii každej požiadavky vás čaká množstvo úloh. Napriek tomu zariaďujte s rozvahou a neponáhľajte sa. Dôležité je, aby ste si vytvorili pokojný priestor, ktorý vás na sklonku dňa privíta náručou plnou pohody.

Spálňa nemá byť strohá, ale zase toho toľko nepotrebuje. Dôležité je, aby sa všetky zvršky, bielizeň aj zatúlané hračky vrátili za dvere skriniek a skríň, a okolo "spacieho centra" - teda postele, zostalo všetko upratané. Stále častejšie sa stretávame s viacúčelovými spálňami, v ktorých sa nachádza pracovné miesto, šijací kútik, alebo knižnica fungujúca ako dokonalý lapač prachu. Aj s takýmto zariadením možno fungovať celkom dobre. Miesto na spanie možno oddeliť čiastočnou priečkou, paravánom, panelom s rozmerným zrkadlom a pod. Časté upratovanie zvládnete pomocou praktických tyčových vysávačov 2 v 1, ktoré sú stále po ruke.

Ak kupujete novú posteľnú bielizeň alebo periny, myslite na ich údržbu. Dnes môžete takmer všetky textílie i výplne vyprať a udržať ich tak v stále skvelej kondícii. Ak máte nedostatok miesta, kúpte si obojstranné prikrývky s funkciou Dual Feel pre väčší či menší chlad, keď strana z chladivého mikrovlákna odvádza prebytočné teplo preč a barančeková strana dokonale hreje. S výberom všetkého tovaru vám radi poradíme na našom e-shope deDoma.


Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie 2

DOKONALÉ ZATEMNENIE

pre nerušený spánok aj za denného svetla

Vďaka kvalitnému spánku trvajúcemu minimálne 7 hodín, dokážeme zlikvidovať únavu a pripraviť sa na ďalší deň. Nedostatok spánku môže byť zapríčinený nedostatočnou tvorbou melatonínu - spánkového hormónu, ktorý má veľký vplyv na stav celého nášho organizmu. Jeho hladina v krvi sa za normálnych okolností zvyšuje po nástupe tmy a vrcholí uprostred noci, aby podporila spánok. Ak ho nemáme dostatok, trpíme nespavosťou a vyčerpaním. Každý kto si potrebuje navodiť spánok počas dňa, kedy ešte pôsobí slnečné žiarenie, potrebuje vybaviť svoju spálňu špeciálnymi zatemňovacími závesmi typu blackout, ktoré miestnosť nielen zatemnia na 90%, ale zároveň fungujú ako tepelná izolácia. Špeciálny náter pomáha v lete udržať v miestnosti príjemnú teplotu a v zime bráni priechodu chladného vzduchu: ZÁVESY BLACKOUT AMELIA, 140 × 245 cm, 100% polyester, v 9 odtieňoch.

Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie 3

UKĽUDNUJÚCE TEPLO

navodí uvoľnenie a zrýchľuje zaspávanie

Kým teplota v spálni by mala dosahovať optimálne okolo 17-20 °C, teplo pod perinou má iné hodnoty. Pod prikrývkou, dekou a akoukoľvek pokrývkou vám musí byť príjemne. Mala by vás okamžite zahriať, dokonale uvoľniť natiahnuté svaly aj navodiť príjemné pocity. Naopak - prílišné horúčavy vás môžu v noci často prebúdzať. Vyskúšajte prikrývky Dual Feel, ktoré majú dve odlišné strany spracovania. Pod imitáciou barančeka sa okamžite zahrejete, avšak pod chladivým mikrovláknom sa rozhodne nebudete potiť ani uprostred leta: BARANČEKOVÁ SÚPRAVA ESTELLA DUAL FEEL.

Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie 4

VZDUCH BEZ ALERGENOV

Pomáha vyrovnávať iontovú nerovnováhu

Zo spálne odfiltrujte alergény! Pomôžete nielen trpiacim alergikom, ale všetkým členom domácnosti. Čističky vzduchu sú prenosné a môžu tak putovať domovom, ako je potreba. V každej miestnosti vyperú vzduch tak, že ho zbavia spomínaných alergénov, čiastočiek peľov, dymu, prachu. Pri zaobstaraní čističky sa informujte o jej výkone, teda koľko m³ vyčistí za 1 hodinu, na jednoduchú obsluhu pri výmene filtra a zaujímať vás bude aj jej hlučnosť: DOMÁCA ČISTIČKA VZDUCHU s 3 úrovňami výkonu a režimom spánku.

Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie 5

ČISTOTA, VÔŇA, PORIADOK

zvhlčí a prevonia vzduch v miestnosti

Difuzér sa stane príjemným spoločníkom vášho domova. Odstráni zápach po zvieracích kamarátoch, zvhlčí vzduch, podporí imunitu a správne zvolená vôňa dokáže odbúrať stres, a navodiť harmonické pocity. Vyberte si kvalitné čisté esenciálne oleje, ktoré majú antiseptické aj antibakteriálne účinky aj pozitívny vplyv na duševnú a emocionálnu rovnováhu. Stačia 2 kvapky do difuzéra a môžete relaxovať a naberať sily. ARÓMA DIFUZÉR S LED OSVETLENÍM.

Poznáte päť pravidiel pre spokojné zaspávanie 6

UDRŽATEĽNÉ UPRATOVANIE

pomocou nekrčivých obliečok, barančekových a elegantných prikrývok

Sú to práve textílie, ktorých je priestor spálne plný a neustále vyžadujú našu pozornosť. Postele nechajte poriadne vyvetrať, ale hneď potom ich prikryte elegantnou prikrývkou. Schová pokrčené obliečky a okamžite spálňu predvedie vzorne upratanú. V oblasti obliečok nájdete taktiež veľa noviniek, ktoré vám uľahčia prácu - predovšetkým sú to spomínané barančekové prikrývky, ktoré nemusíte obliekať a vyperiete ich komplet (nie je to nepraktické, naopak) a potom v zimnom období napríklad táto mikroplyšová posteľná bielizeň, ktorá sa absolútne nekrčí a nemusíte ju žehliť. Jemný počesaný mikroflanel vám večer ponúkne skutočne tú najpríjemnejšiu náruč, akú si len viete predstaviť: OBLIEČKY OVEČKY, mikroflanel, obliečka na vankúš 70 × 90 cm a obliečka na prikrývku 140 × 200 cm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *