Sviatočná miska so svetielkami / Zo starého nové

Anjelské osie hniezda
17.12.2020
Rýchla väzba s imelom pre šťastie
24.12.2020

Onedlho prestrieme svoj najsviatočnejší obrus a stôl nazdobíme tak, aby všetci žasli. Kúzlo večera z nás dlho nevyprchá...

Každoročne dekoratéri určia módny trend, ktorý bude Vianociam udávať tón. Myslím, že ak milujete napríklad červené a zlaté tóny, vpustíte ich do svojich domácností s celou parádou tento rok aj na budúci rok, aj napriek tomu, že sú aktuálne pastely. Málokedy sa tým trápim, aj keď prácu štylistov a textilných výtvarníkov si nesmierne vážim.

Isteže si každoročne nebudete kupovať nový stolový riad, keď ten zánovný vyjde z módy. Dôležité je, nájsť pre slávnostné stolovanie nový impulz, ktorý môžete objaviť napríklad v kuchynskej výbave po babičke. Vďaka tomu bude blízky človek po celý sviatočný čas s vami. Práve tak mi prišla pri upratovaní do ruky súčasť cukrárskej formy - plechový veniec, ktorý sa vkladá do klasickej tortovej obruče. Taká pekne tvarovaná vec, ku ktorej chýbalo pokračovanie. Pretože rada prisudzujem predmetom nové role, veľmi ľahko vzniklo z tejto časti formy čosi ako miska so stojanom, do ktorého môžete dať luskáčik k orechom, príbory k vianočnému dezertu či spŕšku obrúskov na prestretý stôl. Pretože by mi tu chýbali svetielka, zvyšok som dokončila veľmi jednoducho. Aranžmán som obtočila jemnou svietiacou reťazou a to všetko zastrešila zlatým prešívaným obrusom s hviezdami.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA SVIETIACI ARANŽMÁN

Tak predovšetkým časť plechového venca, v ktorom sa najčastejšie pečie bábovkové cesto. Môžete ho doma objaviť tiež v prevedení z liatiny - to by bolo ešte úžasnejšie, prípadne so smaltovaným povrchom, často v modrobielej kombinácii. Viem, že táto forma sa vyskytovala v mnohých domácnostiach a dodnes sa stále vyrába a predáva. Ďalej si pripravte to, čo si pre svoje aranžovanie predstavujete. Základ toho mojho tvoria:

  • vlašské orechy
  • umelé panenské jabĺčka (kvetinárstvo)
  • amaryllis a drobné bobule na dokončenie stola
  • 2 ks svetelných reťazí na drôtoch, s batériami

VĎAKA SVETIELKAM STRIEBORNÁ MISKA ZOZLATNE

Mám rada jednoduché veci, ktoré s malým nápadom vyznejú efektne. Už na začiatku mi bolo jasné, ako skvele sa budú rozsvietené svetielka odrážať od stredového komínu. Záleží na vás, čo si na misku naaranžujete. Môžu tam byť mandarínky, aj niektoré druhy pečiva, alebo sušienky k silvestrovskému pohosteniu.

Svietiaca reťaz vydáva studené svetlo, takže ničomu neublíži, navyše, drôtiky idú vytvarovať tak, že sa len ľahko vznášajú nad obsahom misky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *