blog

5.6.2024

Mrkváče so slivkovým lekvárom

Keby ste snáď chceli ochutnať niečo čo nepoznáte, upečte si tradičné mrkvánky. Chutia deťom i dospelým.
31.5.2024

Vypestujte si avokádo z kôstky

Je fascinujúce pozorovať rastlinu pri raste. Avokádo sa vám každý deň predstaví novým vzhľadom.
29.5.2024

Ako na brioškové cesto

Vo Francúzsku sa briošky podávajú na raňajky s maslom a džemom podobne ako u nás pečivo z vianočkového cesta. Sú však vláčnejšie a maslovejšie, aj keď sa zdajú obyčajné bez mandlí, hrozienok a cukru.
24.5.2024

Ako rýchlo zaspať?

Ako zaspať za jednu minútu? A čo robiť, keď mi nejde zaspať? Neviem, či vás to zvládnem naučiť tak, aby ste spali skutočne do jednej minúty, viem ale, čo robiť, aby to šlo naozaj lepšie.
22.5.2024

Bazové želé + tlač valčekom

To sa tak niekedy stáva. Máte tvorivú náladu a zmotajú sa vám dva nápady dohromady. Chcela som potlačiť látku na obrus a do toho dozrela baza. Čo skôr? Zaváranie nepočká.
19.5.2024

Prestieranie s vrtuľkami

Krásne prestretý stôl má pre nás čoraz väčšiu dôležitosť. Nájsť si pre seba chvíľu pohody a pospolitosti, sa pri spoločnom jedle priam ponúka.
17.5.2024

Poffertjes – mini lievančeky z Holandska

Malé jednohubkové lievančeky si okamžite obľúbite. V Holandsku patria vedľa hranolčekov a vaflí k stáliciam street foodovej gastronómie.
10.5.2024

Nadýchaná jahodová pena pre deti aj dospelých

Jahodová sezóna začína a určite nám nedovolí toto zdravé a výborné ovocie vynechať z jedálnička. Jahody milujú malí aj veľkí.