Adventný kalendár pre malých aj veľkých

Mandľová vianočná štóla bez kysnutia
24.11.2022
Mikulášske nadeľovanie do papúč
1.12.2022

Adventné kalendáre v poslednom čase prekypujú nápaditosťou. Deti sa na nich každoročne tešia, pretože im skrátia čakanie na Ježiška.

Ubiehajúci čas sa zle meria. Tým skôr tým najmenším a tak sa im snažíme všemožne spríjemniť dni do nádielky. Tieto radosti ma minuli, pretože keď som bola malá, po adventných kalendároch nebolo vidu ani slychu. Celý život som netušila, aké je to pekné dostať adventný kalendár! Veľakrát v živote som kalendár navrhovala, sama vytvárala, písala o ich histórii, ale svoj prvý adventný kalendár som dostala až tento rok. Od detstva som sa vzdialila desiatkami rokov, ale už teraz sa teším – že budem odpočítavať.

História kalendárov s malými dvierkami, za ktorými sa schováva nejaká maškrta, nespadá do hlbokej histórie. Týka sa začiatku rokov 20. storočia. Od toho času dostali kalendáre tisíce podôb. Zvlášť u nás, kde je toľko šikovných rúk a obrovská remeselná tradícia, možno uvidieť kalendáre nielen ploché papierové, ale aj priestorové, závesné a z najrôznejších materiálov, od kartónu, textilu, až po ovčie rúno. Veľký zásuvkový kalendár, ktorý sme pre vás tento rok prichystali, je zhotovený z dreva, a je natoľko pevný, že vo vašej rodine vydrží pekný rad rokov. Priviedol ma na myšlienku, že ho pokojne môžu dostať aj dospelí, prípadne ho zdediť po svojich deťoch :o) Myslím, že podržať si v sebe kúsok detstva, je to najkrajšie, čo sa nám v živote môže stať. A keby ste potrebovali pár tipov pre Ježiška, nájdete ich v galérii pod článkom.


 

Adventný kalendár s veľkými zásuvkami na množstvo malých radostí

Drevený adventný kalendár je vybavený dostatočne priestrannými šuplíčkami, do ktorých sa zmestia maškrty, vianočné ozdoby aj drobné hračky. Zavretá skrinka vyzerá ako kniha, takže ju po sviatkoch začleníte napríklad aj do knižnice. Po otvorení deti objavia plastickú krajinu podsvietenú LED svetielkami vytvárajúcimi príjemnú atmosféru.

VYŠPERKOVANÝ KALENDÁR PRE VEĽKÉ SLEČNY

Adventný kalendár pre malých aj veľkých3
Tak takto naplnený kalendár môžu dostať aj ženy všetkého veku. Viete, čo parády sa doňho zmestí? Bižutéria, veselé odkazy, lístočky s vyznaním, čokoládky. Ak zostaneme pri šperkoch, kalendár sa dá celkom dobre používať po celý rok.

VEĽKÉ ZÁSUVKY POHLTIA VEĽA VECÍ

Adventný kalendár pre malých aj veľkých4
Kalendár má precízne spracovanie a celkom určite sa u vás doma zabýva. Využite toho, že do šuplíkov sa pokojne zmestí spoločná nádielka aj pre súrodencov. Ubiehajúci čas, ktorý sa tým malým vlečie, nás dospelých postrkuje dopredu stále rýchlejšie. Spríjemnite si spoločné adventné dni romantickým odpočítavaním.

A keď už je reč o vianočných dekoráciách, práve o nich sa hovorilo v predošlom vydaní obľúbenej relácie Dámsky klub a my sme boli pri tom!

Inšpirovať ste sa mohli našim bytovým textilom, drevenými dekoráciami, vianočným osvetlením či drobnosťami na ozdobenie, s ktorými môžete dotvoriť vianočnú atmosféru do dokonalosti.

Máme veľkú radosť, pozrite sa na záznam relácie s nami :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *