Darčeky podľa horoskopu – Baran

Záclony s farebnou bordúrou patria k novinkám
29.3.2022
Lotrinský slaný koláč s vajcami
6.4.2022

21.3. – 20. 4.

Zakaždým, keď si lámem hlavu, čo kúpiť pekného k sviatku, narodeninám a oslavám najrôznejšieho druhu, predstavím si svojho milého oslávenca, čo celý deň robí a čím sa zaoberá vo voľnom čase. To je jednoduché. Ale taktiež občas kupujem darčeky pre niekoho, koho úplne skrz naskrz nepoznám. Potom mám jedinú fintu – potrebujem vedieť v akom astrálnom znamení sa narodil…

Nemôžem sa pýšiť znalosťou ľudských pováh. Ale všeličo som už v živote okukala. Tu sú moje postrehy o Baranoch.


Baran je stále na začiatku. Miluje štartovaciu čiaru, len, len vyraziť. Je zvyknutý, že ostatní kráčajú kúsok za ním. V podstate nemá potrebu byť vpredu, ale už je to tak dané; snáď tým, že je prvým znamením zverokruhu. Baran má vôľu všetko zvládnuť, ale občas mu dochádzajú sily. Obhajuje utláčaných do roztrhania tela a platí za to preveľmi. Stále padá a zase vstáva. Aby to všetko uniesol, kráča životom s obrovskou naivitou a so srdcom na dlani. Poznáte ho na diaľku. Je vzpriamený, trošku nachýlený dopredu a usmieva sa. Baran radšej dáva, než dostáva, ale darčeky mu urobia radosť. Mali by byť však napoly praktické a napoly originálne.

1. Baran je ohnivé znamenie. Nechýba mu temperament a obľubuje červenú farbu. Pokojne si môžete dovoliť venovať mu obliečky do červeno ladenej spálne. Zrejme ani nemrkne.

2. Barani sú väčšinou zruční a šikovní. Majú radi nástroje, ale také, čo niečo vedia a urobia kúsok rozumnej práce za nich. Okrem iného sú tiež tvoriví; takým venujte napr. strihač vlasov a fúzov, s ktorým sa naučia robiť na hlave či brade zázraky.

3. Barani sú zberatelia. Hromadia veci a nezriedka u nich prepukne vášeň pre rozširovanie zbierky akéhokoľvek typu. Pokiaľ milujú hrnčeky, potom ich majú významnejší počet, než býva bežné. Kúpte im ďalší hrnček (napríklad so zvieracím motívom). Budú ho milovať rovnako, ako ten úplne prvý.

4. Narodení v znamení Barana mávajú pekné vlasy. Sú zvyknutí na to, že ich hlava je pýchou a nezanedbávajú ju. Ochotne vyskúšajú kvalitný šampón na vlasy s BIO arganovým olejom.

5. Mimo to sú Barani parádnici. Nemusia sa obliekať podľa poslednej módy, ale rozhodne im nie je jedno, čo majú na sebe. Ženy sa rady zdobia, takže neoľutujete nákupom nových náušníc, náramku, či hodiniek.

6. Barani tiež milujú kvety, radi ich dostávajú a radi sa starajú o záhradu. Aj tam im nie je ľúto natrhať si celú náruč a skrášliť si príbytok. Ešte jedna vec ich úplne rozvášni – keď idú ich výpestky aj zjesť. Prekvapte ich fóliami na paradajky, ktoré ochránia vypestovanú úrodu.

7. S tým súvisí varenie, zaváranie a hromadenie zásob na zimu. Toto má Baran veľmi rád. Nie, že by chcel byť taký usilovný, ale rád oslní svojou šikovnosťou a hlavne – rád každého pohostí. Stojí mu potom za to aj tá kopa práce okolo. Aby mohol v zime rozdávať úžasné domáce zaváraniny, kúpte Baranovi napríklad štýlové zaváracie poháre.

8. V súvislosti s tým, že Baran hromadí predmety, potrebuje z času na čas vykonať radikálne upratovanie. Uprostred jari to okolo Barana všetko lieta. Určite uvíta veľký úložný box, v ktorom bude roznášať aj veci určené na likvidáciu. Hlavne, keď bude miesto na nové!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *