Nové typy uterákov

Hrnčekový mrveničkový koláč so slivkami
6.9.2019
Cuketové placky
12.9.2019

 

Uteráky a osušky kupujeme vtedy, keď ich potrebujeme, čo v domácnosti nie je tak časté, pretože dlho vydržia. Oveľa častejšie ich kupujeme ako pekné darčeky.

Je dobré trochu sa zorientovať v ich kvalitách, ktoré ponúkajú rôzne inovované zloženia materiálov. V miestnostiach, kde prevádzkujeme hygienu, sa orientujeme predovšetkým na účelovosť. Ale estetické hľadisko je nemenej dôležité. Súčasná ponuka atraktívnych obkladov stien, elegantné umývadlá, vane, vykurovacie telesá a ďalšie nevyhnutné zariadenia, nás veľmi rýchlo vyzvú k tomu, aby sme mysleli na výber farieb a detailov, ku ktorým patrí aj bytový textil.

Textílie, ktoré si môžete do kúpeľní zaobstarať, tak pomôžu premeniť na prvý pohľad strohý priestor v miesto plné pohodlia, vyjadrujúce svoj štýl. V sortimente vešiakov, miest slúžiacich na ukladanie toaletných potrieb aj rezervných uterákov a osušiek, je široký výber. Kúpte si na ne dobre prístupné policové systémy, objemné textilné aj prútené košíky a vytvorte si svoju oázu pokoja. Kúpeľňa sa stane ďalším obytným priestorom, kde si prečítate knihu alebo vypočujete hudbu pri kúpeli.

A až budete hľadať veľmi osobný darček, spomeňte si na elegantné sady uterákov a osušiek. Na našom e-shope sú pripravené komplety previazané saténovými stuhami a môžu byť rýchlym riešením vášho premýšľania nad rodinnými oslavami.

 

Farebnica v ponuke súprav i jednotlivých osušiek MARINA, sa neustále premieňa v súlade s módnymi trendmi. V súčasnej chvíli nájdete na e-shope (preklik obrázkom) najmenej 10 jednofarebných prevedení. Jedna sada obsahuje 2 osušky veľké 70 x 140 cm a 4 ks uterákov 50 x 100 cm. Sada je vyrobená zo 100% bavlny príjemnej na dotyk, ktorá vďaka vysokej gramáži 525g/m2 dobre absorbuje vlhkosť. Hoci výrobcovia odporúčajú prať uteráky pri nižších teplotách, tento materiál znesie 60 °C: SADA MARINA, odtieň lila, 6 ks, 38.90 €.
Uteráky s bambusovým vláknom sa na našom e-shope nikdy veľmi neohrejú. Je známe, že prírodné bambusové vlákno je 3x savejšie ako bavlna, pričom sa vysporiada s množením baktérií v použitom uteráku. Tieto vlastnosti oceníte predovšetkým v kúpeľniach, v ktorých sa horšie vetrá a kde hrozí, že mokrá osuška môže prijať nepríjemné pachy. Bambusový uterák zostane príjemne mäkký aj po mnohých praniach. V tomto prípade však nepoužívajte aviváž, ktorá by znížila savosť vlákna. Uteráky so zložením 70% bambusového vlákna plus 30% bavlny, je možné prať na 40 °C: SADA 2 ks BAMBUSOVÝCH UTERÁKOV SO ZLATOU BORDÚROU, 13.90 €.
Elegantná sada uterákov je ideálnym darčekom pre partnerov. Obsahuje 2 osušky a 2 uteráky s výraznými strojovými výšivkami, ktoré vhodne doplnia kúpeľňu, kde sú ďalšie zdobné prvky. Pastelové farby súprav - lososová, béžová, fialová a svetlomodrá majú odlišné motívy. Sú zhotovené zo 100% bavlny, s gramážou 450 g/m2: SADA 4 ks obsahuje 2x osušku s rozmerom 70 x 140 cm a 2x uterák veľký 50 x 90 cm, 39.90 €.
O orientálnych osuškách PESHTEMAL som už písala v lete (preklik obrázkom). Vyskúšali sme ich doslova v teréne a využili ich v domácnosti, v záhrade i pri vode. Rady farieb a ich typov sa už na e-shope značne preriedili, ale ešte je čas vybrať si svoj model, napríklad ešte na neskorú dovolenku k moru. Osušky sa vyznačujú perfektnou savosťou, sú tenké a ľahučké, takže ich ľahko zabalíte do batožiny a vďaka svojim veľkým rozmerom sa do nich celí zabalíte. Bavlnená osuška je vďaka svojim vlastnostiam vhodná do sauny aj na šport. Materiál perte na 40 °C bez prídavku aviváže, žehlite na strednú teplotu a radšej nesušte v sušičke, aby ste nezničili efektné strapce: OSUŠKA PESHTEMAL DAFF, 80 x 170 cm, 19.90 €.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *