Posaďte sa pohodlne, zdraviu a veku navzdory

Tortička bez múky – alebo využite suroviny z vianočného pečenia II
19.1.2023
Maková bublanina z mrazničky – alebo využite suroviny z vianočného pečenia III
26.1.2023

Správne a pohodlné sedenie je základ, ako v mnohých zamestnaniach, tak aj doma - najmä, ak už ste napríklad na dôchodku a väčšinu dňa doma presedíte.

Pohodlný gauč a kreslo ale majú svoje miesto v takmer každej domácnosti, pretože po celodennej drine si chceme oddýchnuť, pozrieť sa na správy či film, zahrať si karty s rodinou.

S pribúdajúcim vekom a zdravotnými problémami sa však pod výrazom pohodlné kreslo začína skrývať niečo trochu iné. Už nejde o to, aby doňho človek pekne zapadol, ale naopak, aby bolo vysoké a dobre sa z neho dvíhalo. Stoličky už nemusia byť také krásne, ale mali by mať polstrovanie, aby netlačili do bolestivých bedier. A konečne, ani vaňa alebo nízky dizajnový záchod už nie sú také dôležité súčasti kúpeľne: na rad prichádzajú vysoké toalety a sprchové kúty so sedákmi.

Toto všetko prestavať a vymeniť stojí veľa peňazí. V deDoma ale dobre poznáme problémy našich zákazníkov, a tak sa snažíme aj ponuku prispôsobovať týmto potrebám. Pohodlnejšie a zdravšie posedenie totiž môžete vyriešiť nielen nákupom celej novej veci, ale len vhodným doplnkom.

Kreslo radosť posedieť

U nás doma sedávame my „mladí“ na gauči, návštevy v podobe našich mamičiek, oteckov a tetiek preferujú zase kreslá a stoličky. Dôvod je jednoduchý: aby sa im dobre vstávalo. Aj nízke kreslo ale ľahko urobíte vysokým s týmito podsedákmi. Anatomický sedák s otvorom zase využijú všetci, ktorí majú problémy s hemoroidmi alebo majú napríklad po úraze kostrče či panvy. Vrelo ho všetkým odporúčam, výrazne menej z neho totiž bolí taktiež chrbát!

Aj stolička musí byť pohodlná

Polstrované stoličky majú tú nevýhodu, že sa ich látkové poťahy zle čistia. Klasická tvrdá stolička zase môže byť veľmi nepohodlná, všetko ale má jednoduché riešenie: pohodlné podsedáky, ktoré vyperiete napríklad aj v práčke.

Bez opretia to nejde

Poznáte ten slastný pocit, keď sa opriete do obľúbeného kresla alebo si zaleziete s knižkou do postele, aby ste si mohli čítať? S vhodnými opierkami za chrbát to bude ešte lepšie. Molitanový klin okrem sedenia využijete aj na spanie na zvýšenom podklade, stačí ho otočiť.

Do auta aj na prechádzku

Často cestujete? Je jedno, akým prostriedkom, sedieť v ňom najskôr budete tak či tak. Skúste klinový podsedák (ten mimochodom pasuje aj do kancelárskych kresiel) alebo praktický samonafukovací vankúšik, ktorý sa zmestí do kabelky a využijete ho na lavičke v parku rovnako ako v autobuse.

Praktické riešenie aj do vašej kúpeľne

Stavebné úpravy kúpeľne sú drahé, zdĺhavé a tiež zďaleka nie vždy potrebné alebo výhodné pre všetkých členov rodiny. Jednoduché, rýchle a lacné riešenie sú špeciálne pomôcky ako sedadlo do vane alebo zvýšený podsedák na toaletu, ktorý výrazne zvýši komfort pri zdvíhaní. Keď ich netreba, upracete ich do skrine, ale až babička príde zase nabudúce, budú po ruke.

MOHLO BY VÁS EŠTE ZAUJAŤ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *