Ružová je farbou roka 2023

Torta včelie pichnutie
17.4.2023
Langošové muffiny
26.4.2023

Pôsobí ako pohladenie. Patrí k jari, k optimistickej nálade, k snívaniu o budúcnosti. V neľahkej dobe, keď sa vyrovnávame s celým radom negatívnych skutočností, môže byť vítaným povzbudením aspoň v našom súkromí. 

Americký Pantone Color Institute (PCI) každoročne predstavuje farbu roka ovplyvňujúcu radu výtvarných i priemyselných odborov. Zvolený odtieň reflektuje našu súčasnosť so všetkou silou prameniacou z psychológie farieb. Farby, či už podprahovo, alebo cielene vyberané, významne ovplyvňujú našu náladu aj celkový energetický potenciál. Minuloročnú, veľmi silnú a dynamickú sýto fialovú farbu (Veri Peri), tak tento rok strieda karmínovo ružová. 

Tohtoročný ružový tieň s kódom 18-1750 predstavuje odvahu, sebavyjadrenie a radosť. Práve s týmito pocitmi by sme mali pristupovať k zariadeniu svojho domova. Červená magenta je natoľko variabilná, že sa znesie s obrovskou plejádou ďalších odtieňov. So všetkými vyzerá skvele. Vaše experimentovanie s bytovým vybavením bude bez hraníc.

VIVA MAGENTA, teplá, objímajúca a vrelá farba, je vzdialená ostrej rebelke pink. Práve karmínová červeň vlieva do jej základu sympatický odtieň. A ako vždy čerpajú tvorcovia z prírody. Tohtoročná inšpirácia prichádza vďaka jednému z najdrahších prírodných farbív využívaných v dávnej minulosti. Toto farbivo produkuje chrobák červec nopálový pochádzajúci z Mexika a Arizony. Tento drobný hmyz sa živí šťavou kaktusov a cenné karmínové farbivo si vytvára ako obranu proti predátorom. 

5568001_eshop-2

LEN FAREBNÉ DOTYKY

Florálne motívy málokedy vynechajú zo svojho stredu ružovú. Prefarbenie kvetov môže mať viac odtieňov, od karmínových po staroružovú. Ochotne ich kopírujeme vo svojich domovoch.

Do krehkých ružových tónov sa ponorte smelo. Sú emotívne, krásne, pristane im susedstvo farieb inšpirovaných opäť prírodou. Ružová magenta je beztak farbou kvetov a kvetov stromov, za okamih postačí len sa rozhliadnuť. S plnou jarou jej bude okolo nás záplava. Pokiaľ sa pre ňu predsa len potrebujete najprv rozhodnúť, vyberte si do svojich domovov kvetinové motívy na obrusoch, dekoračných vankúšikoch alebo na posteľnej bielizni, kde sa bude prelínať s vašimi ustálenými dominantnými farbami priestoru.

BAVLNÉNÉ OBLIEČKY RENFORCE BOTANICA, 140 × 200 cm plus 70 × 90 cm

55684-2_eshop

PLNÉ TÓNY

Pokiaľ sa do ružových tónov zamilujete, využite ich silu a obklopte sa nimi. K príjemnému pocitu prispejú aj rôzne kvality povrchových úprav textilných materiálov.

Na paletke je pekne vidieť, ako karmínová farba ovplyvní odtiene ružovej. Vyhlásený odtieň roka berte len ako inšpiráciu, ako nový impulz, ktorému ste napríklad doteraz nepopriali sluchu. Ale výber štruktúr a dekórov v byte je pochopiteľne na vás. Plné tóny magenty môžete odvážne zvoliť ako základ výmaľby stien alebo na nákup nových tapiet. Vľúdne vás prevedie aj po kobercoch v spálni alebo v detskej izbe. Okná zatienené transparentnou ružovou vám zase ponúknu elegantné teplé svetlo. Vo všetkých prípadoch vám bude v takomto prostredí veľmi príjemne.

FLEECOVÁ DEKA MILENA, 150 × 200 cm

5507451_pink_eshop-b

RUŽOVÉ TÓNY S MALÝM PODIELOM KARMÍNU

Možno máte radi ostrejšie tóny ružovej. Vyberte si tie, ktoré sú na pomedzí červenej a fuchsiovej.

V prírode nájdete aj v jednom kvete farebné prechody medzi chladnejšími a teplými tónmi. Sú prirodzené a obdivuhodné. Tiež vo svojom okolí môžete kombinovať ružové farby ľubovoľne a využívať ostrejšie tóny z farebnej škály. Pokiaľ vám priaznivejší variant pripadá vhodný skôr do spální a detských izieb, bude vám vyhovovať práve ružová bez prímesi karmínovej, v ktorej môžete v rôznych intenzitách nájsť aj modravé tóny.

OBRUS BESSY, ZMESOVÝ MATERIÁL, RÔZNE VEĽKOSTI

Medzi bohatou škálou ružových odtieňov si nájdite svoje obľúbené tóny. Inšpiráciu nájdete aj na našom e-shope:

Comments are closed.