Super rýchle balenie darčekov

Rýchlokrabičky + šablóna
26.10.2020
Prírodná dekorácia na okná a dvere
2.11.2020

Darčeky všetci milujeme. Radi ich dostávame, radi ich chystáme a s potešením aj balíme, aby sme predĺžili veselé momenty prekvapenia...

Kúpeným, alebo doma vyrobeným darčekom dávame obdarovanému najavo lásku, obdiv, poďakovanie, radosť a tiež úctu, čomu zodpovedá aj samotný charakter darčeka. Niekedy je venovaná vec tak atraktívna - alebo vtipná, že ju odovzdáme len tak, nezabalenú, napríklad len s mašľou a gratuláciou. Avšak zabaleným darčekom predĺžime očakávanie aj okamih napätia, na ktorý sa všetci okolo tešia. A tak väčšinu darčekov balíme, aj keď zakrátko končí všetka starostlivo pripravená snaha v koši na papier.

Balenie darčekov mám veľmi rada. Patrí k nemu zručne poskladaná mašľa, najrôznejšie štýly skladania papiera, práca s látkami, vytváranie drobných ozdôb, obálok a nakoniec i menoviek, bez ktorých by bolo komplikované odovzdať vianočné balíčky do správnych rúk. Nakoniec aj samotný darčekový papier si môžete potlačiť pečiatkami zo zemiaku, vyrezaného linolea, prípadne si kúpiť originálne pečiatky vo výtvarných potrebách.

Možností je naozaj veľa, a ak balíte darček s výnimočným obsahom či oznámením, dajte si naozaj na čas. Ak však máte pred sebou za úlohu zabaliť hromadu darčekov pre celú rodinu, ako je tomu na Vianoce, potom je treba trochu ustúpiť zo svojich predstáv. Skrášlite darčeky tak, aby im to pod stromčekom pristalo, a tie, ktoré treba ukryť do papiera, dozdobte tak, aby to trvalo len pár minút. V opačnom prípade by mohlo byť zabalenie balíčkov skôr trápením.

1 PLYŠOVÝ VANKÚŠ A SVIETIACA REŤAZ Vankúše, prípadne obliečky na ne, patria k sympatickým vianočným darčekom. Obliečky zabalíte hravo, ale ak potrebujete zabaliť celý objemný vankúš, nechajte ho voľne a napríklad ho len dozdobte svietiacou reťazou. Aj tá sa stane efektným darčekom.

2 BARANČEKOVÁ DEKA Hebké deky z imitácie ovčieho rúna nájdete na našom e-shope v mnohých farebných kombináciách. Ak to za vás neurobil výrobca, potom môžete deku zamotať do veľkého valca a prepásať pomocou zlepeného pruhu hrubšieho kartóna. To všetko previažte povrázkom alebo stuhou a pridajte menovku. 

Ak máte balenie darčekov viacmenej vo svojej réžii, potom môžete využiť rôzne dekorované darčekové papiere v jednotnej farebnosti. Nádielka bude vyzerať pod stromčekom veľmi efektne. Aj keď sa k nej pridajú darčeky ďalších prichádzajúcich, vami zvolená farebnosť bude prevládať. Tiež je možné využiť sofistikovanejší spôsob balenia, a to pri použití jednofarebných papierov - napríklad v červenej, prírodnej farbe a pod. V tomto prípade máte viac priestoru pre zdobenie vlastnými dekoráciami.

3. BALÍČEK SO SRDIEČKAMI Z pevnejšieho papiera si vystrihnite jedno srdiečko, priložte ho na pár zložených hárkov darčekového papiera a vystrihnite potrebný počet sŕdc. V polovici ich prehnite a striedavo za ľavú či pravú polovicu ich prilepte na balíček.

4. SVIETIACI BALÍČEK SO STROMČEKMI Z kartónu vystrihnite trojuholník potrebnej výšky a prilepte ho do stredu balíčka. Miesto stuhy obtočte balíček svietiacou reťazou s diódami na drôtikoch, ktoré idú perfektne tvarovať.

5. BALÍČEK S PIERKAMI Balíček niekoľkokrát omotajte povrázkom, zaviažte ho na mašličku a potom do neho vplietajte pierka. Dekorácia sa hodí aj na pestro sfarbený darčekový papier; pierka možno zakúpiť v rôznych odtieňoch.

6. BALÍČEK S LOSAMI (HVIEZDAMI, VLOČKAMI a pod.) Dekorácie a drobné výseky z kôry zakúpite v papiernictve aj v obchodoch s darčekmi. Losa omotajte farebným povrázkom zakončeným mašličkami, a tie potom prilepte pomocou horúceho lepidla k bokom balíčku.

Plyšové hračky sa balia celkom zle; tým najmenším ich môžete nechať pod stromčekom nezabalené, aby sa na ne mohli po zazvonení zvončeka blažene vrhnúť.

7 HRAČKA S MAŠĽOU Plyšový jazvečík Robin dostal za úlohu strážiť nádielku pri fotení. Má hebký zamatový kožúšok a aj vy ho môžete pozvať do svojich domovov a venovať deťom. Robin je náš maskot - v živom vydaní ho poznáte z našich televíznych reklám a v tomto roku dostal dokonca animovanú podobu.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *