Zateplené hrnčeky a deky, to je výbava aj na priedomie

Jablčné varené víno so sušeným ovocím
13.1.2024
Čokoládová bábovka s vareným vínom a zázvorom
19.1.2024

Počasie je mrazivé a kde leží sneh, tam sa malí i veľkí tešia z vyčíňania v snehových perinách. Zabaľte sa do deky a dajte si v pauze horúci čaj.

Ani nemusíte pre ten okamih chodiť z domu do chalupy. Beztak sa vyhreje až k večeru. Vždy som závidela severanom otužilosť a spolupatričnosť s prírodou po celý rok. Sami hovoria, že neexistuje veľká zima, existuje len zlé oblečenie. Je to tak. Ako chutí horúci grog pri lyžovačke, vieme všetci a rozhodne pri tom netrpíme. Užite si tohtoročnú zimu v zdraví, načerpajte silu proti atakom bacilov a pod stromček nadeľte každému členovi rodiny zateplenú baránkovú dekuA keby vám horúci nápoj predsa len chladol veľmi rýchlo, oblečte si hrnčeky do izolujúcich svetríkov či kožuchov. Zahrejú srdce aj ruky.

ROVNÉ HRNČEKY SA OBLIEKAJÚ LEPŠIE

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA HRNČEKOVÝ OBLEČOK

Ak zvolíte pevný textilný materiál, potom platí, že je na tento účel ideálny rovný hrnček. Ak sa pustíte do pletenia, potom si môžete zatepliť hrnčeky oblé a akokoľvek bacuľaté. Upletený pruh je pružný, zvlášť zhotovený na hrubých ihliciach, a ľahko prijme akýkoľvek tvar. Najdôležitejšie je upevnenie izolačnej vrstvy na hrnčeku. Musí pevne sedieť, aby vám hrnček nevykĺzol a nespôsobil obarenie! Na látkový oblečok si pripravte:

  • zvyšky nízkej umelej kožušiny
  • vlnu na vytvorenie krútených šnúr
  • dekoráciu z plsti, napríklad vločku, srdce a pod.
  • drobné drevené korálky
  • rolničku
  • nožnice
  • kufrík so šijacími potrebami

 Z kožušiny odstrihnite pruh podľa rozmerov svojho hrnčeka. Pruh v spodných rohoch zošite k sebe, nasaďte na hrnček a skontrolujte obvod, aby bol napnutý.

2   Z niekoľkých prameňov vlny vytvorte krútenú šnúru - nechajte si jeden koniec pridržať, alebo ho niekam priviažte, a pramene stáčajte okolo svojej osi na ľubovoľnú stranu. Akonáhle sa začnú skracovať a krútiť, preložte ich v polovici dĺžky a svoj koniec priložte k opačnému. Šnúra sa sama pevne zakrúti. Zarovnajte ju a otvorené konce zaviažte.

3   Šnúrou olemujte spojený dolný okraj, odstrihnite prebytočnú dĺžku a začistite ju. Rovnako vyrobte 2 malé viazacie šnúrky k horným rohom a prišite ich.

4   Pruh vyskúšajte, vymerajte umiestnenie aplikácie a prišite ju zároveň s drobnými drevenými korálkami

PRED A PO NA TÉMU VLOČKA

PRUH KOŽUŠINY PEVNE ZAVIAŽTE

Bude to vyzerať tak, že spodné rohy, ktoré sú zošité k sebe a spevnené šnúrou, nasadíte pod ucho a horné rohy s otvorenými šnúrami zviažete nad uchom hrnčeka. Nerozpakujte sa urobiť aj uzlík, robustná šnúra pôjde po použití hrnčeka bez problémov rozviazať.

TIP: Druhý hrnček môžete opliesť. Urobte si skúšobnú vzorku podľa svojho hrnčeka (ak máte hrubú priadzu aj ihlice, bude stačiť 9 - 11 ôk) a pleťte do potrebnej dĺžky. Vyberte si jednoduchý vzor, ​​napríklad vrúbkový (líc aj rub stále hladko), ktorý bude umiestnený vertikálne. S pevnými krajmi sa vám bude okolo uška dobre pracovať. Potom je postup opäť rovnaký. Spodné rohy zošite, k horným prišite krátke šnúrky na zaviazanie. K pletenine sa hodí aj drevený gombík. Ak máte 2 kusy, jeden umiestnite nad ucho, druhý do jeho stredu. Z jednej šnúrky potom vytvoríte malé pútka.

SEVERSKÉ ÚTULNO

K HRNČEKU PRIDAJTE ROLNIČKU

Ak chcete, k viazacej mašli pridajte rolničku a darček je hotový. Teraz už len spomaľte, venujte sa prítomnosti blízkych a naplánujete si guľovačku namiesto rozprávania on-line. S teplými dekami a dobrým mokom na vás zima nemôže.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *