Bambusové výrobky sú tu pre vaše pohodlie

Jahody v mandľovej čokoláde pre malých i veľkých
22.6.2023
Maslový ríbezľový koláč s krémom
28.6.2023

Využite všetko, čo spríjemní váš život, zvýši komfort sedenia aj odpočinku na lôžku, ale tiež uľahčí každodenný rytmus v kuchyni aj kúpeľni.

Osvedčeným spôsobom k tomu prispievajú podporné pomôcky a suroviny, ktoré nám nielen pomáhajú udržať telo v kondícii, ale sú tiež príjemné na dotyk aj na pohľad. Do všetkých týchto kategórií zásadne vstupujú prírodné materiály s jednoduchou údržbou a prospievajúce našej pokožke. Medzi popredné všestranne využiteľné prírodniny patrí rastlina našej krajine vzdialená, ale rozhodne nie neznáma. Je to bambus.

Táto rýchlo rastúca rastlina sa v ázijských krajinách používa predovšetkým ako stavebný materiál, ale väčšinu z nás najskôr napadnú skvelé recepty čínskej kuchyne, kde sa hojne používajú bambusové výhonky. Takmer nekonečný potenciál tejto rastliny ešte nebol zďaleka vyčerpaný. Bambus slúži na výrobu celulózy, praktických i estetických predmetov do domácnosti a tiež sa významným spôsobom podieľa na textilnom priemysle. Bambusové vlákna nás obliekajú, dobre sa v nich spí, sú hebké na dotyk a ozdravujú pokožku, ktorú chránia pred plesňami a baktériami. Je mnoho dôvodov na to, aby sme takéto výrobky zaradili do každodenného života. Pozrime sa na niektoré výrobky bližšie.

02

PODHLAVNÍK NA SPÁNOK AJ POHODLNÉ SEDENIE POČAS DŇA

- klinový podhlavník na dve pozície, stačí ho len otočiť

Pätnásť centimetrov vysoký podhlavník z PUR peny sa postará o váš pokojný spánok, ak máte radi vysoko pod hlavou. Pri spaní naznak nielen udrží hornú polovicu tela vo zvýšenej polohe a uľahčí vám dýchanie pri nádche, ale tiež uvoľní stuhnuté krčné svalstvo aj obmedzí chrápanie. V polohe posediačky vytvorí za chrbtom dokonalú oporu. Užijete si chvíle rozprávania, pohodlného čítania aj sledovania televízie priamo na lôžku. Podhlavník jednoducho pretočte z pozície na spanie nahor, pridajte mäkký vankúš a odpočiňte si.

Podhlavník je vybavený snímateľným poťahom s bambusovými vláknami, ktoré bránia množeniu baktérií a odpudzujú roztoče. Kým svoj klinový podhlavník udomácnite na lôžku, ponechajte ho po rozbalení aspoň dve hodiny na rovnej ploche nasať vzduch, aby sa dostal do správnej kondície.

KLÍNOVÝ PODHLAVNÍK BAMBOO COMFORT so snímateľným poťahom

01

BAMBOO COMFORT, zvýšený sedák

- pre ľahšie vstávanie z kresla

Vzoprieť sa zo sedu do vzpriamenej pozície sa zdravému človeku nezdá ťažké. Akonáhle pribudne nejaký ten rok a dokonca aj zdravotné problémy, situácia sa razom zmení. Zrazu je obľúbené domáce kreslo veľmi nízke, vratké alebo neposkytuje správnu oporu v podrúčkach. Sedací nábytok je zrazu pascou, ktorej sa radšej vyhneme. Kto prešiel kúpeľnou starostlivosťou po operáciách bedier, ten vie, že komíny prídavných sedákov na chodbách sú spásne a obľúbené. Pomôžte svojim blízkym a kvalitný vysoký sedák im kúpte pre ľahší pohyb doma.

Užijú si ho aj ostatní členovia rodiny. Pevným vankúšom si môžete vypodložiť zdvihnuté nohy, deti ho využijú ako zatepľujúci sedací vankúš pri hrách na koberci. Určite sa doma nestratí. Snímateľný poťah je možné prať, takže vydrží. Vákuovo balený tovar je nutné opäť nechať po rozbalení dve hodiny na rovnej ploche, aby nasal vzduch.

PRÍDAVNÝ SEDÁK BAMBOO COMFORT so snímateľným poťahom s bambusovými vláknami

04

KRYCÍ MATRAC NA LÔŽKO

- kvalitný spánok vďaka pamäťovej pene

Pamäťovú penu prijímame do svojich spální v podobe klasických aj prídavných matracov s veľkou pohodou. Oporné vankúšiky a predovšetkým ortopedické pomôcky, ktoré si možno vziať aj na cesty, nezriedka pomôžu aj pri vážnych životných situáciách. Prídavné krycie matrace z pamäťovej peny uľavujú ľuďom so zníženou pohyblivosťou a zvyšujú komfort spánku na chatách a chalupách, kde z najrôznejších dôvodov chýbajú kvalitné lôžka. V lete môžete matrac pokojne vyskúšať aj v stane.

Všetky výrobky označené Bamboo Comfort sú vybavené snímateľnými poťahmi z textílie s prírodnými bambusovými vláknami. Vlákno obsahuje zložku, ktorá eliminuje vznik baktérií a odpudzuje roztoče. Poťahy zaručujú nielen príjemný kontakt s vašim telom, ale ľahkú údržbu a pocit čistoty.

Jadro matraca tvorí visco-elastická pamäťová pena s dlhou životnosťou a výnimočnými ortopedickými vlastnosťami. Táto pena sa prispôsobí tvaru tela a blahodárne pôsobí na každého, kto má problémy s chrbticou, kĺbmi alebo preležaninami. Krycím matracom zvýšite komfort nového, ale predovšetkým starého matraca i rozkladacej pohovky pre príležitostné spanie. Ak chcete, môžete si ju vziať všade so sebou. Jednoducho ju zbalíte do úhľadnej role a vezmete si ju na prázdninový pobyt. 

KRYCÍ MATRAC BAMBOO COMFORT Z PAMÄŤOVEJ PENY, 4 prevedenia

05

BAMBUSOVÉ UTERÁKY ZARUČUJÚ MÄKKOSŤ

- a rovnako ako kuchynské utierky dokonalú absorpciu

Osušky a uteráky z bambusových vlákien sa na našom e-shope nikdy dlho nezdržia. Povedomie o ich kvalite, mäkkosti a výbornej absorpcii už je všeobecne rozšírené. Však ste ich určite vyskúšali. Výroba bambusových vlákien je rýchla a ekologická, čo je príjemné každému, kto sa zaujíma o životné prostredie.

Textílie z bambusových vlákien sa lepšie bránia baktériám, čo je pri osobnej hygiene nesmierne dôležité. Preto sú ideálne na výrobu uterákov a osušiek, ktoré si zvoľte pre pobyt vo verejných priestoroch ako sú bazény, kúpele a telocvične. Bambusové vlákna majú 3x väčšiu absorpčnú schopnosť ako bavlna a neprijímajú nepríjemné pachy. Tieto vlastnosti oceníte aj v domácich kúpeľniach, v ktorých sa horšie vetrá a textil dlhšie schne.

Údržba je tiež jednoduchá. Bambusový uterák zostane príjemne mäkký aj po opakovanom praní. Nie je však vhodné používať aviváž znižujúcu absorpčnú schopnosť vlákien. Uteráky so zložením 70% bambusového vlákna plus 30% bavlny je možné prať na 40 °C.

ROMA, SADA 2 ks BAMBUSOVÝCH UTERÁKOV S MEANDROVOU BORDÚROU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *