blog

16.6.2023

Keď obrúsky rozkvitnú

Textilné, ale aj obyčajné papierové obrúsky sa okamžite postarajú o slávnostnejšiu náladu pri stole, aj keď sa nedeje nič mimoriadne. Ale ak na tom záleží, zdobia stôl výnimočným spôsobom.
14.6.2023

Pikantná nátierka z cíceru

Cícer patrí medzi strukoviny, ktoré by sme mali vychutnávať v našej strave často. Rímsky hrášok, o ktorom bude reč, sa tiež nazýva cícer baraní, pretože robustné semená pripomínajú hlavu barana.
9.6.2023

Misky na odkladanie šperkov

Krásne olistené stromy nás už zase vtiahli do atmosféry plnej romantiky. Listy sú ešte mäkké a šťavnaté, ale už s nimi môžeme trochu tvoriť. Až do jesenných dní si budeme krásne vymýšľať...
7.6.2023

Nátierka z pečeného cesnaku

Že je cesnak zdravý, o tom niet pochýb. Aj keď si pečením nezachová svoju všetku silu, fantasticky si na ňom pochutnáte.
4.6.2023

Ako dosiahnuť minimalizmu?

Žiť minimalisticky vôbec neznamená, že máte žiť ako v kláštornej cele. Princíp spočíva v uvážených nákupoch a vážení si vecí.
2.6.2023

Hviezdny koláč s mozzarellou + video

Existuje celý rad ciest na slané koláče. Pokiaľ vám nestačí, že sú chutné, a chcete sa ešte k tomu vytiahnuť nejakým menej obvyklým servírovaním, potom vyskúšajte slaný koláč v tvare hviezdy.
26.5.2023

Májové kvetinové radosti – váza a svietnik v jednom

Tvorenie – čo dom dá, je sympatickou činnosťou. Vezmite do ruky veci, ktoré momentálne zaháľajú a vtlačte im nápad, ktorý sa vám rodí v hlave.
24.5.2023

Tri sirupy do kávy

Ak sladíte kávu, potom ochutnajte sirupy patriace len k inej forme bežného cukru. Prečo ich nevyskúšať? Navyše si môžete dopriať jednu z príchutí, ktoré nadovšetko milujete.