blog

22.11.2024

Instantné cukrovinky alebo darčeky zo špajze

Tak toto je naozaj darček na chvíle, kedy už nemáte ani štipku času. Namerajte ingrediencie na sladké pečenie, všetko natlačte do peknej dózy a pripíšte rodinný recept, ktorý je nad zlato. Hanbu si určite neurobíte.
21.11.2024

Keď zavonia purpura, keď zacinká stromček…

Zvoniace stromčeky každoročne budia vášne: jednak sentimentom a jednak svojou cenou, ktorá je vyššia ako u iných na trhu. Pozreli sme sa preto výrobe na zúbok, aby sme zistili, ako takýto stromček vzniká a koľkými obetavými rukami prejde, kým sa v krásnej darčekovej krabičke dostane do nášho skladu.
15.11.2024

Keď je chuť na frankfurtskú polievku

Chladný november by si v kuchyni už zaslúžil poriadne sýte jedlá, ktoré zahrejú a dodajú energiu. A keď napadne sneh a dni sú tmavé a krátke, je pohľad na platňu s hrncom horúcej výdatnej polievky viac ako príjemný.
13.11.2024

Elegantné upratovanie alebo ako na brúsené sklo

Máme pred sebou čas vianočný a s ním prichádza na rad aj veľké upratovanie, aby náš domov zažiaril čistotou a sviatočnou, priam trblietavou atmosférou.
8.11.2024

Guláš so slivkami a perníkovou omáčkou

Jedlá z jedného hrnca patria v každej rodine k tým obľúbeným. Hrniec by to mal byť poriadny, pretože čím viac navaríte, tým viac ostane, a mäso s omáčkou sa nádherne rozleží...
1.11.2024

Pappardelle s hubami

Panvica je kráľovnou kuchyne, o tom niet sporu. Ak radi varíte a pečiete, určite sa nezaobídete len s jedným klasickým typom. Pokiaľ si zaobstaráte aj panvicu väčších rozmerov, môžete v nej pripraviť chutné cestoviny so zmesou húb, slaniny a sladkej smotany.
30.10.2024

Jablčný ocot v kuchyni a v kozmetike

Organický nefiltrovaný jablkový ocot je jedným z dôležitých domácich prostriedkov na celý rad neduhov. Od staroveku ho ľudia používali ako spoľahlivé liečivo. Obsahuje bielkoviny, enzýmy a zdraviu prospešné baktérie.
25.10.2024

Chrumkavé pletenky s masťou krok za krokom

Keď kuchyňu prevonia domáce pečivo, je vždy načo sa tešiť, pretože čerstvo upečené, ešte teplé, práve zložené z plechu všetko chutí jednoducho úplne inak.