blog

16.8.2021

Lievance s banánmi a kokosom namiesto múky

Na lievanečník v kuchyni nedám dopustiť. Vytvoríte na ňom skvelé raňajky, obedy aj večere, a dokonca bleskovo pohostíte nečakanú návštevu.
9.8.2021

Vidiecky pudingový koláč alebo bez zástery to nejde

Leto je v plnom prúde a ponúka nám ovocie zo záhradiek. Upečte si niečo dobré, aj keby ste museli zásteru obliecť cez plavky.
6.8.2021

Pohodlie na lôžku pre noc aj deň

Tvarované vankúše a podhlavníky nám prinášajú úľavu a pohodlie. Keď telu padnú, nie je čo riešiť.
3.8.2021

Žemličky s kockou syra

Vôňa čerstvého pečiva ma vracia do detstva...
30.7.2021

Twister quiche

Trošku som sa vybláznila s názvom zeleninového koláča. Spojila som angličtinu s francúzštinou, čo je divné, ale o to nejde. V podstate je dôležité len to, že jesť zeleninu je nutné a aby náležite chutila, potom je rozumné siahnuť po osvedčených slaných francúzskych koláčoch...
26.7.2021

Lúčne kvety ako téma tohtoročného leta

Kvety v nás vzbudzujú radosť a takmer nezáleží na tom, či ich máme na šatách alebo v kvetináči. Pri pohľade na ne máme zakaždým pekný pocit.
15.7.2021

Štýlová limonáda s melónovým ľadom

Poháre so závitom a skrutkovacím viečkom (známe pod označením Mason Jar) boli pôvodne určené na zaváranie. Celkom nový vynález si dal patentovať klampiar John Landis Mason v roku 1858 vo Philadelphii. Špeciálne viečka skvele fungovali pri domácej konzervácii potravín a získali si obrovskú obľubu.
9.7.2021

Kávová panna cotta

Tento lahodný dezert je spoľahlivo jeden z najrýchlejších, aké poznám. Myslím na prípravu. Podáva sa však vychladený, takže je dobré vytvoriť ho v predvečer. Keď vás chytí chuť na sladké, musíte si medzitým precvičiť pevnú vôľu...