Kvetinový servis a svietnik pod vodou

Kakaové laby s mandľami
3.5.2024
Nadýchaná jahodová pena pre deti aj dospelých
10.5.2024

Inšpirácia kvetmi je v bytovom dekoratérstve takým silným prvkom, že sa v žiadnom čase nevytratí z našich domovov. Rastliny symbolizujú život, upokojujúcu romantiku i vitálnu silu.

Záleží na vizuálnom podaní, aj na predmetoch, ktoré kvetinové dekory sprevádzajú. S veľkými florálnymi motívmi na tapetách sa môžeme ocitnúť v kvetinovej záhrade, s drobnými vzorkami na predmetoch každodennej potreby sa zblízka dotýkame kvietkov, ktoré máme v obľube, a teší nás také veci často používať. Štylizácií je bezpočet. V najčastejšom prípade siahneme po kvetinových dezénoch na textíliách. Opäť môžu byť rozmerné - napríklad na závesoch alebo väzbách čalúnenia, ale v nie poslednom rade siahneme aspoň po romantickom obruse na stôl.

Stolovanie s kvetmi je viac ako príjemné. Môže byť bombastické, ale aj jemné a nevtieravé. Práve takýto dekor sme vybrali pre jarný stôl s lúčnym kvetom. Keď som tanierový servis rozprestrela po stole, vybavila sa mi lúka na pomedzí potôčika, s trávou a kamením lemujúcim brehy. A hneď tu bol jednoduchý nápad. Pretože rada pracujem s čírym sklom, vytvorila som svietnik, kde si sviečka spokojne žiari na dne, pod vodou. Je to pôsobivé.

Na našom eshope môžete nájsť servisy obsahujúce sadu 18 tanierov, ktoré môžete použiť do mikrovlnnej rúry aj vkladať do umývačky riadu. V galérii pod článkom uvidíte varianty porcelánového riadu, ktoré vám môžu spríjemniť jar.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ NA SVIETNIK POD HLADINOU

  • široký a úzky vysoký sklenený valec (môže to byť aj pohár na malinovku)
  • čajovú sviečku
  • menšie okruhliaky
  • krehké vetvičky, steblá tráv a drobné kvietky (napr. kalanchoe)
  • vodu

Samozrejme je to len očarujúci trik ku ktorému budete potrebovať dva sklenené valce. Je potrebné, aby vnútorná váza vyčnievala nad okraj širokého valca. Jednak je to proporčne krajšie, ale aj preto, aby odvádzala horúci vzduch zo zapálenej sviečky von. Čajovú sviečku vložte do úzkej vázy a postavte ju do širokého valca. Okolo naaranžujte okruhliaky a do priestoru medzi oboma plášťami nalejte vodu. Hladina by mala dosahovať oveľa vyššie, než bude plamienok sviečky, aby z boku vyzeral skutočne pod vodou. Do vody naaranžujte rastliny, ktoré sa medzi kamienkami dobre zachytia tam, kde potrebujete. Až teraz zapáľte sviečku (používam dlhý zapaľovač s reguláciou plameňa). Počítajte s tým, že sviečka horí niekoľko hodín, takže za tak dlhú dobu sa voda mierne zahreje. Rastlinám to nijako nevadí, ale napríklad jemné plátky ruží sa trošku unavia, takže ich na druhý deň musíte vymeniť.

TANIEROVÝ SET

K plytkému jedálenskému tanieru patrí dezertný tanier, a samozrejme polievkový tanier. Moderné čisté tvary porcelánu sú po obvode zdobené venčekom kvetov. Vidím na nich veľa dobrôt :o)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *