Nové závesy na deň i noc

Hrnčekové knedle
9.7.2020
Zapečené palacinky s jahodami a kokosovým krémom
16.7.2020

Zatienenie okien treba poriadne zvážiť. Naše potreby a očakávania sa menia, a aj tu musíme počítať s tým, že sa nám prvotná voľba nebude po niekoľkých rokoch páčiť. Ako teda na to?

Často sa hovorí o tom, ako je ľahké premeniť interiér pomocou textílií. Je to tak, ale na druhej strane treba svoje priania financovať, a tak je celkom rozumné siahnuť po variante, ktorá nepatrí k najdrahším. Zvlášť pri novom zariaďovaní si tak overíte, čo vám vyhovuje, a čo nie.

Vo väčšine prípadov sa v našich úvahách stretne dizajn verzus súčasná móda. Pri zatemňovaní okien je však potrebné rozhodnúť, či textílie sledujú dokončenie štýlu a sú viac menej dekoratívne, alebo či skutočne slúžia a majú priniesť očakávané zatienenie pred slnkom, menej transparentnosti - napríklad v spálňach, alebo plné zatienenie pre zdravé zaspávanie.

Množstvo svetla, ktoré chcete pustiť do miestnosti, možno ovplyvniť priesvitnosťou závesovej tkaniny, ktorá je závislá na hustote tkaniny, sile vlákien a pod. K absolútnemu zatemneniu sú stále viac využívané textílie majúce z rubu špeciálnu vrstvu neprepúšťajúcu ani lúč svetla. Nahrádzajú tak zložitejšiu inštaláciu vnútorných či vonkajších žalúzií a roliet.

Okenné závesy sa okrem žiarivých farieb a dekórov pýšia tiež pôsobivými detailmi - nábermi, efektným žabkovaním, kovovými prevlekmi alebo naopak zaujímavými textilnými pútkami v podobe šnúrok, prešitých pätiek a ďalších nápadov. K zaveseniu potom slúži len tyč a netreba zápoliť s ďalším uchytením pri ktorom si namáhate ruky.

So širokým výberom závesov a okenných textílií vám radi pomôžeme na našom e-shope.
Mäkké rozptýlené svetlo potrebujeme všade tam, kde dlhodobo pracujeme. Biele alebo ľadovomodré závesy s riedko tkanou štruktúrou rozvedú slnečné lúče ako príjemný filter. Kúpte si ich do pracovného kúta alebo do študentskej izby. Svetlé závesy z kolekcie MADRID zavesíte pomocou tunelkových pútok, vďaka ktorým sa záves pohodlne pohybuje po tyči. Dodávame ich samostatne alebo ako cenovo zvýhodnenú sadu 2 ks: ZÁVES MADRID, 140 x 260 cm, 100% polyester.
Toto je len malá ukážka z kolekcie 12 farieb priesvitných voálov, ktoré nájdete na našom e-shope. Ľahučké závesy sa hodia do kuchýň a jedální aj do detských izieb, pokiaľ tu nepreferujete textílie s detskou tematikou. Zaveste ich všade tam, kde má zaviať svieži vietor. Ak máte široké okná, dokonca možno kombinovať viac odtieňov vedľa seba. K zaveseniu slúžia kovové narážacie krúžky: VOÁLOVÉ ZÁVESY MONNA 100% polyester, vo veľkosti 135 x 260 cm, dodávame samostatne alebo ako cenovo zvýhodnenú sadu 2 ks.
Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, jemne smotanový záves sa postará o to, aby aj pri dennom svetle nastala v miestnosti zamatová tma. Tieto závesy s úlohou blackout sú z rubu opatrené špeciálnou vrstvou neprepúšťajúcou svetlo. Okrem zatemnenia závesy pomáhajú udržať v miestnosti príjemnú teplotu - v lete blokujú horúce slnečné lúče a v zime bránia priechodu chladného vzduchu zvonku. Oceníte ich v spálňach aj v obývacej izbe, kde sa chcete v priamom svetle pozerať na televíziu. Na zavesenie slúžia narážacie krúžky s priemerom 4 cm, vďaka ktorým bude pevný záves pravidelne nariasený. Záves dodávame samostatne alebo ako sadu 2 ks: ZATEMŇOVACÍ ZÁVES OSLO, 140 x 260 cm, 100% polyester, rôzne farby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *