Obrúsok pre zimnú poéziu pána Lady

Koktejlové croissanty
27.12.2023
Silný zázvorový likér
6.1.2024

Januárové stolovanie patrí zimným náladám. Doznievajú v nás sviatočné chvíle a vítame sa s priateľmi, na ktorých na Vianoce nezostal čas.

Udržte si peknú náladu čo najdlhšie. Využite toho, že doma je všetko ešte v trblietavom šate a nezabudnite všetkým blízkym popriať zdravý a dobrý nový rok. Aj my vám prajeme veľa šťastia a veľa správnych rozhodnutí, ktoré vás dovedú do cieľa.

Zakaždým, keď sa mi nepodarí zažiť Vianoce romanticky biele, vraciam sa k obrázkom pána Lady. Jozefa Ladu mám rada od detstva a jeho obrázky sa mi v súvislosti so zasneženou krajinou vybavujú zo všetkého najskôr. Guľovačky, sánkovanie a zamrznuté oká rybníčkov snáď nikto nenamaľoval pútavejšie. Som veľmi spokojná, že sa na obrázky nezabudlo, a že si ich pôvabný odkaz môžeme pripomínať – napríklad aj prostredníctvom dekorov na textile. Ak ste si dopriali niečo z našej ponuky na e-shope, ktorú stále aktualizujeme (viac v galérii pod článkom), je to u vás doma rovnako útulné.

Než sa vychystáte na hory, aby ste tej bielej nádhere a zapadaným chalúpkam boli bližšie, pridávam jeden novoročný obrúskový tip na biele zimné stolovanie. Nech ste všetkým príjemným náladám ešte o trochu bližšie. Pekný nový rok!

Obrúsok pre zimnú poéziu pána Lady2

OD JARI DO ZIMY

S obrázkami pána Jozefa Lady sa v našej ponuke stretnete na obdĺžnikových aj štvorcových obliečkach na vankúše, na exkluzívnom posteľnom prádle aj na utierkach do kuchyne. Ponuku textilu stále rozširujeme, a aj keď sú momentálne niektoré kúsky vypredané, zase vám prinesieme iné, aby vás mohli sprevádzať celým rokom 2024.
STROMČEK V 4 KROKOCH

AKO NA SKLADANIE OBRÚSKOV V TVARE STROMČEKA

Niektoré obrúsky vyniknú iba pri aranžovaní nažehleného textilu, ale táto skladačka vyzerá dobre aj z papierového materiálu. Nakoniec na papierových obrúskoch si to na prvýkrát tiež vyskúšate. Pokiaľ prestierate pre významnejšie chvíle, neľutujte čas na nažehlenie a údržbu látkových obrúskov. Ak dôjde aj na papierové, potom odporúčam obrúsky s textilným omakom, ktoré majú väčší formát ako obyčajné. Stromček v tejto veľkosti je zložený zo servítky s rozmermi 40 × 40 cm :

1   Obrúsok zložte na štvrtiny a položte ho pred seba nakoso otvorenými stranami dole. Postupne zdvihnite nahor prvý cíp a s pravidelnými odstupmi aj druhý až štvrtý cíp.

2   Vzniknutý trojuholník otočte cípmi dole a predstavte si bod ležiaci v priamke nad nimi. Od tohto miesta zahnite do rubu ľavú časť servítky, potom pravú. Zvolený uhol dá stromčeku tvar.

3   Teraz podobne ako v kroku 1 zdvihnite nahor prvý až štvrtý cíp.

4   Cípy však neponechajte voľné, ale druhý až štvrtý cíp vsuňte vždy pod cíp predchádzajúci. Zostávajúcu časť obrúska zahnite do rubu. Stromček zarovnajte a dozdobte jeho špičku.

JANUÁROVÉ STOLOVANIE

BIELA V BIELEJ

Biele látkové obrúsky na riad bez dekoru bezpochyby zaujmú. O efekt sa postará lesk a mat, teda rôznorodé povrchy, ktoré vytvárajú kontrast - tu je to hrubý vzhľad ľanového obrúska a hladké sklo jedálenského servisu EBRO. Ak  chcete, špičku obrúska môžete dozdobiť korením, drobnou mašličkou, ale tiež napríklad polovicou vlašského orecha, slanou sušienkou a pod. Na tanier nakoniec patrí všetko, čo sa dá zjesť. 

Ladove obrázky som si vybrala ako optimistické posolstvo do nového roku. Nech je aj ten váš rok plný poézie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *