Sviečky z pohárov na long drink

Ružový rôsol alebo jedlý darček z vianočnej kuchyne
23.12.2021
Farebný hummus
31.12.2021

Sviatky plynú ako voda, ale my si užívame lesk a nezabudnuteľný pocit sviatočnej atmosféry. Podržme si ho v srdci čo najdlhšie.

Však to dalo práce - napiecť, upratať, na nikoho nezabudnúť s darčekmi a gratuláciami. Až teraz, keď sa rozbehneme v ústrety novoročným povinnostiam, je čas konečne pribrzdiť a myslieť trochu na seba. Naplánovať pár dní dovolenky na horách, prečítať knižku od Ježiška, pripraviť zimné zemiakové hody, pretože sladkého už bolo dosť. Napríklad si urobte pekný večer pri sviečkach, ktoré môžu pokojne skončiť aj v pohároch po silvestrovskom veselí.

AKO PREMENIŤ POHÁRE NA SVIETIDLÁ

Nejedná sa o nič iné, než o rýchle ozdobenie skla pomocou dekoračných lepiacich pások. Predávajú sa v papiernictve alebo vo výtvarných potrebách a majú rôznu šírku i povrch - zakúpiť je možné napr. krajkové bordúry, transparentné pásky aj pásky s kovovým leskom, ako sú tieto. Rubová strana týchto pások je vybavená samolepiacou vrstvou, ktorá perfektne priľne ku každej hladkej ploche. Pásky sa využívajú na výrobu bytových dekorácií, pohľadníc a na scrapbooking. Pripravte si:

  • rovné poháre ľubovoľnej výšky
  • dekoračné pásky s lesklými efektami
  • nožnice
  • čajové sviečky vo farebných tónoch
  • kancelárske klipsy
  • na dozdobenie prírodný povrázok a drobné dekoračné ozdoby

Páskami ľubovoľne obtočte poháre a koniec odstrihnite. Vzhľadom na to, že pásky majú veľmi efektný vzhľad, poháre budú vyzerať perfektne doslova za 5 minút. Týmto jednoduchým hraním chcem upozorniť na zaujímavý výtvarný materiál, ktorý sa vám môže hodiť na množstvo ďalšej práce. Napríklad na dozdobenie darčekových fliaš s vlastnoručne pripravenými domácimi lahôdkami, na skrášlenie lampičiek, sklenených vitráží, zdobenie rodinných albumov, prianí a pod. Dôležité je pracovať s rovnými plochami.

PÁSKY JE MOŽNÉ ZO SKLA ODSTRÁNIŤ BEZ STOPY

Lepiace pásky sú tenké a dokonale splynú so svojim podkladom. Pásky, ktoré som zvolila, majú kovový efekt viditeľný aj z rubovej strany, takže pohľad dovnútra pohárov je pekný. Ešte som nepovedala to najdôležitejšie - až budete lepiace pásky zo skla odstraňovať (predsa len ich umiestnite na poháre, ktoré bežne užívate), nenájdete po nich ani stopy. Lepiaca vrstva povrch skla nezašpiní a nezanechá za sebou protivne mazľavú cestičku.

PRE VŠETKÝCH, ČO MAJÚ RADI SAMOLEPKY

V detaile je vidieť, že pásky sú dekoratívne aj z rubu, ale nie je to tak vždy. Niektoré pásky sú menej transparentné, ale ak nepracujete s čírym sklom, nebude vás to trápiť. K dispozícií sú krásne japonské washi pásky z ryžového papiera s ekologickým atestom, ktoré sú jemné ako hodváb, existujú vode odolné pásky a pod. Páskami s rozprávkovými obrázkami alebo zvieratkami môžete skrášliť napríklad aj nábytok do detskej izby.

Dekorovanie páskami je brané ako dočasné, preto sa dajú dobre odstrániť z väčšiny povrchov. Pokiaľ sa pustíte do tvorenia, v podstate dekorovanie nepozná medze. 

1 Comment

  1. Jarka píše:

    Ďakujem za dokonalú inšpiráciu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *