Zahrejte sa v spálni, bez toho, aby ste museli prikurovať

Čokoládová bábovka s vareným vínom a zázvorom
19.1.2024
Rýchly cibuľový chlieb
26.1.2024

O tom, že ideálna teplota v spálni je pre zdravý spánok vhodná okolo 18, max. 19 stupňov, sme už nielen u nás na blogu napísali veľa. Lenže akokoľvek je chladný vzduch na dýchanie príjemnejší a v dobe rôznych „nádch“ aj vhodnejší, pretože v chlade sa jednoducho lepšie dýcha, tak s pocitom zimy jednoducho hocikto nezaspí.

A aj keby zaspal, tak ho to jednoducho bude celú noc budiť. Spanie musí byť jednoducho čo najkomfortnejšie, pretože nevyspatí sme nervózni, podráždení, bolí nás hlava, nemyslí nám to... A jednoducho to celkovo všetko stojí za nič.

Ja som z tých, ktorí neznášajú prekúrené miestnosti, pretože sa v horúčave jednoducho nevyspia. Máme starý dom, som zvyknutá sa aj cez deň skôr priobliecť ako otáčať hlavicou na kúrenie, a stačí dôjsť k mojim rodičom do zatepleného paneláka a celodenne trpím teplom, aj keď je kúrenie stiahnuté na dvojku. Napriek tomu neznesiem, aby mi ťahalo na ramená, nedajbože na obličky – potrebujem byť jednoducho poriadne zababušená.

A čím si teda pomôcť, keď milujete teplo, ale prikurovať nechcete?

54574_img_8429_e_logo_z1

Obliečky, ktoré zahrejú aj ochladia

Pokiaľ neznášate pocit studených perín, potom je pre vás séria obliečok Dual Feel ako stvorená. Jedna z vlajkových lodí nášho e-shopu má z jednej strany hebký mikroplyš, z druhej strany príjemné mäkké mikrovlákno. To pre prípad, že by vám predsa len nakoniec bolo tepla až veľa – deku potom stačí jednoducho obrátiť a mikrovláknová strana vás ochladí.

Obojstranné deky na chate aj do spálne

Dual Feel ale nie je len obliečka, siahnuť môžete pokojne rovno aj súprave potlačenej deky, ktorá má z jednej strany opäť hladké mikrovlákno a z druhej obľúbeného a všetkými milovaného baránka. Ten je zase inou úpravou mikrovlákna, obe strany sú ale hypoalergénne a zamilujú si ich aj alergici. Výplň z dutého vlákna už len podčiarkne celkový dojem, pretože deky sú úžasne ľahké a jednoducho sa perú.

5480702_img_1192_e

Nezabúdajte na prestieradlá

Okrem obliečok vás zospodu hreje aj prestieradlo, na ktoré by ste rozhodne nemali zabúdať. Ja mám na svojej posteli cez zimu flanelové, deťom som teraz ale zaobstarala presne takéto mikroplyšové a môžem na ne hovoriť len chválu. Sú naozaj hebučké, príjemné na dotyk a obaja si ich ihneď zamilovali a do ľahko meniaceho lesku mikroplyšu navyše radi kreslia obrázky. Ja oceňujem hlavne to, že aj v zime naozaj rýchlo schnú, nekrčia sa a nepúšťajú chlpy.

Mikroplyšové obliečky

Pokiaľ je aj pre vás mikroplyš láskou na prvý dotyk, určite nahliadnite do našej novej kolekcie mikroplyšových obliečok. Ak vás od nich odrádzali nudné vzory, tak vedzte, že tým už dávno odzvonilo a aj medzi mikroplyšovou posteľnou bielizňou môžete vyberať z celej zmesi kvetovaných, geometrických i všelijakých iných – napríklad s 3D obrazom Paríža. Viac už ale nenapoviem, presvedčte sa o ich úžasnej škále sami.

55712_img_3002_eshop-2

Teplé deky sú základ

Chcete byť poriadne v teple, ale dávate prednosť starým dobrým bavlneným obliečkam a mikrovlákno alebo mikroplyš vás nelákajú? Potom stavte na teplejšie prikrývky. Možno sa vám bude najviac páčiť sada prikrývky a vankúša "thermo" s výplňou z dutého vlákna, možno, že preferujete staré dobré perie, a možno vás nadchne sada celá z merino vlny. Máme všetko a ešte oveľa viac, stačí len vybrať to pravé orechové práve pre vás

Teplo na baterky

Teda, aby som bola presná – teplo zo zásuvky. Obľúbeným pomocníkom nielen starších ľudí sú vyhrievané deky rôznych veľkostí, ktoré sa dajú umiestniť napríklad len na ramená, zababušiť sa do nej alebo ju pokojne rozprestrieť ako vyhrievané prestieradlo. Deku môžete normálne prať v práčke, tak sa nebojte a choďte do toho.

20054_5_eshop

Termoforom nezarmútiš

Starý dobrý termofor je presne to, čo vám vykúri periny aj v sebavymrznutej miestnosti, kedykoľvek je potrebné. Stačí naliať horúcu vodu a instantné teplo sa rozleje chladnou posteľou či nahreje zamrznuté ruky, dámy ho možno ocenia na nahrievanie brucha pri PMS, páni zase na boľavý chrbát, na ktorý treba používať len suché teplo. A tých krásnych designov, čo máme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *