blog

21.11.2024

Keď zavonia purpura, keď zacinká stromček…

Zvoniace stromčeky každoročne budia vášne: jednak sentimentom a jednak svojou cenou, ktorá je vyššia ako u iných na trhu. Pozreli sme sa preto výrobe na zúbok, aby sme zistili, ako takýto stromček vzniká a koľkými obetavými rukami prejde, kým sa v krásnej darčekovej krabičke dostane do nášho skladu.
15.11.2024

Keď je chuť na frankfurtskú polievku

Chladný november by si v kuchyni už zaslúžil poriadne sýte jedlá, ktoré zahrejú a dodajú energiu. A keď napadne sneh a dni sú tmavé a krátke, je pohľad na platňu s hrncom horúcej výdatnej polievky viac ako príjemný.
13.11.2024

Elegantné upratovanie alebo ako na brúsené sklo

Máme pred sebou čas vianočný a s ním prichádza na rad aj veľké upratovanie, aby náš domov zažiaril čistotou a sviatočnou, priam trblietavou atmosférou.
8.11.2024

Guláš so slivkami a perníkovou omáčkou

Jedlá z jedného hrnca patria v každej rodine k tým obľúbeným. Hrniec by to mal byť poriadny, pretože čím viac navaríte, tým viac ostane, a mäso s omáčkou sa nádherne rozleží...
6.11.2024

Prírodná starostlivosť o vlasy (priamo z vašej kuchyne)

Univerzálny recept pre starostlivosť o vlasy a pokožku neexistuje - rovnako, ako je originálom každý z nás, originálne sú i naše vlasy a ich potreby.
1.11.2024

Pappardelle s hubami

Panvica je kráľovnou kuchyne, o tom niet sporu. Ak radi varíte a pečiete, určite sa nezaobídete len s jedným klasickým typom. Pokiaľ si zaobstaráte aj panvicu väčších rozmerov, môžete v nej pripraviť chutné cestoviny so zmesou húb, slaniny a sladkej smotany.
30.10.2024

Jablčný ocot v kuchyni a v kozmetike

Organický nefiltrovaný jablkový ocot je jedným z dôležitých domácich prostriedkov na celý rad neduhov. Od staroveku ho ľudia používali ako spoľahlivé liečivo. Obsahuje bielkoviny, enzýmy a zdraviu prospešné baktérie.
25.10.2024

Chrumkavé pletenky s masťou krok za krokom

Keď kuchyňu prevonia domáce pečivo, je vždy načo sa tešiť, pretože čerstvo upečené, ešte teplé, práve zložené z plechu všetko chutí jednoducho úplne inak.