blog

19.4.2024

Mangové drevo: Prečo ho milovať a ako sa o neho starať

Mangové drevo je hitom dekoračných predmetov, ale i pri výrobe nábytku. Kto ho doma niekedy okúsil, ten ho vraj už nikdy nebude chcieť dať z ruky. Aj u nás teraz ponúkame celú radu krásnych dekoračných predmetov, ktoré pri správnej údržbe prežijú niekoľko generácií. A ako sa o neho starať, to vám radi prezradíme!
17.4.2024

Voňavý orgovánový sirup

Sirup voňajúci po orgováne sa hodí do limonád i na zmrzlinu. Jar nám tieto dobroty podáva na zlatej dlani.
12.4.2024

Uteráky ako tip na jarný darček

Chystáte niekomu blízkemu prírastok do kúpeľňovej textilnej výbavy? Ak kupujete aj uteráky, pridajte k nim darček so zabalenou kozmetikou. Určite potešíte dvojnásobne.
10.4.2024

Med z púpav

Na lúkach sa pomaly rozprestierajú koberce žltých púpav a je akurát tak čas siahnuť po starom rodinnom recepte na púpavový med. Vykonala som revíziu svojej špajze a našla tie najkrajšie poháre, ktoré pristanú medom. Robím totiž svetlý a tmavý med.
5.4.2024

Motýlikovia z lístkového cesta

Extra rýchle a super jednoduché pohostenie z hotového lístkového cesta sa vám bude hodiť pri akejkoľvek príležitosti.
2.4.2024

Aspik s vínom z mäsa a zeleniny

30.3.2024

Dajte vajcia maľované…

Veľkonočné sviatky sú tu, a zase budeme maľovať vajíčka. Či si k svojmu zápoleniu vyberiete vyfúknuté škrupiny, alebo varené vajcia určené pre koledníkov a na sviatočný stôl, stretnete sa s niečím oblým, krehkým a zle uchopiteľným.
28.3.2024

Mrkvový baránok v čokoláde

Veľkonočný sladký baránok patrí k nemenným jarným tradíciám. Už od stredoveku často nahrádzal na sviatočnom stole mäso, ktoré si mnohí nemohli dovoliť.