blog

30.5.2025

Kulajda so strateným vajcom

Kulajda patrí k polievkam, ktoré buď milujete, alebo odmietate. Možno si ju obľúbite, keď si zaobstaráte úplne nové polievkové misky s uškami.
28.5.2025

Sedáky a poťahy pre krásne stoličky

Od stoličky k jedálenskému stolu očakávame, že bude nielen pekná, ale aj pohodlná. Posedenie v mäkkom si môžete zaistiť podsedákmi, ktoré budú zároveň príjemným doplnkom interiéru. Podľa čoho vybrať a ako prípadne zrenovovať poškodené čalúnenie existujúceho podsedáku, vám poradíme v našom článku.
23.5.2025

Liečivý smrekový med/sirup

O liečivých smrekových výhonkoch sa hovorí ako o zázračnom prostriedku na celý rad neduhov. Poznali ho už naši predkovia.
21.5.2025

Obrúskové ruže

Je množstvo spôsobov, ako efektne prestrieť a nádherne naaranžovať obrúsky. Tento nápad s pohármi a ružami patrí k mojim obľúbeným.
16.5.2025

Tvarohová klasika: Budapeštianska nátierka

Výživné raňajky, sýta desiata alebo ľahšia večera, budapeštianska nátierka zvládne byť čímkoľvek, čo práve potrebujete. Táto klasika slovenskej kuchyne, ktorá sa už pomaly posunula do kategórie retro receptov, má stále veľa priaznivcov – a my sa vôbec nečudujeme.
16.5.2025

Staráte sa správne o uteráky a osušky?

Aby si uteráky so slučkovým povrchom udržali savosť a mäkkosť po dlhý čas, musíme sa o ne dobre starať. Rovnakú starostlivosť venujte aj úhľadne zloženému bielizníku.
15.5.2025

Jahodové tiramisu: osviežujúca varianta klasického dezertu

História tejto luxusnej lahôdky sa traduje od čias renesancie. Jedná sa o vynikajúci taliansky dezert, ktorý sa pripravuje po celom svete podľa rôzne upravených receptúr. V každom prípade je najdôležitejšou ingredienciou mandľový likér Amaretto a lahodný čerstvý syr mascarpone. Ak chcete obe suroviny akýmkoľvek spôsobom nahradiť, neochutnáte to, čo stojí za ochutnanie...
15.5.2025

Prírodná starostlivosť o vlasy (priamo z vašej kuchyne)

Univerzálny recept pre starostlivosť o vlasy a pokožku neexistuje - rovnako, ako je originálom každý z nás, originálne sú i naše vlasy a ich potreby.