blog

2.5.2025

Kytice na pokračovanie

Ak sa chystáte v nedeľu popriať svojej mamičke, môže sa vám hodiť hŕstka malých nápadov.
2.5.2025

Nepečená čokoládová torta – alebo využite suroviny z vianočného pečenia

Ak milujete chuť pomaly sa rozpúšťajúcej čokolády na jazyku a k tomu milujete ešte niekoho, kto pevne stojí vedľa vás, pustite sa do rýchlej a jednoduchej torty.
2.5.2025

Krabičky na valentínske darčeky

Svätý Valentín tu bude čoskoro a na navodenie tej pravej valentínskej atmosféry pre vás máme návod, ako darovať obľúbené čokoládové bonbóny alebo kytice červených ruží.
2.5.2025

Ako darovať hrnček alebo darčeky z lásky

V piatok 8. marca oslavujeme Medzinárodný deň žien. Vy ho možno práve oslavovať nebudete, ale oslavuje sa po celom svete a pristane si ho pripomenúť.
2.5.2025

Korok je dekoratívny, vytvorte si napríklad srdce zo špuntov

Korok za nami pricestoval zo západného Stredomoria, kde svoje materské stromy chráni pred požiarmi, stratou vody i pôsobením baktérií. Využite ho pre kreatívnu tvorbu.
30.4.2025

Jarné bylinkové žemle

K jarnej kuchyni patria bylinky. Nebojte sa ich pridať priamo do cesta. Chrumkavé žemličky potom chutia úžasne aj samotné. Skvele si budú rozumieť len s maslom alebo jednoduchou tvarohovou nátierkou s pažítkou. Tie najjednoduchšie chute totiž bývajú často tie najlepšie. Až sa zahryznete do vlažnej chrumkavej žemle, už budete myslieť na to, že chcete zjesť ďalšiu.
25.4.2025

Ako pestovať kávovník v kvetináči

Kávovník si môžu zamilovať aj tí, ktorí kávu nepijú. Hoci to znie ako protireč, je to tak: kávovník je totiž krásna vždyzelená rastlina, ktorú môžete bez problémov pestovať doma na okne.
23.4.2025

Jarná špenátová roláda s tvarohom

Jar je tu a vyložene láka na ochutnávanie všetkého možného, ​​zdravého, ideálne aj trochu zeleného. Špenátovú machovú tortu už všetci poznajú, čo takto si ale urobiť klasickú roládu zo špenátového cesta, ktoré premažete napríklad tvarohom?