6.4.2022
Základom francúzskych koláčov zvaných quiche, je krehké cesto voňajúce po masle. Tradične sa spracováva rukami, ale môžete si vziať na pomoc aj elektrický hnetač.
31.3.2022
Baran je stále na začiatku. Miluje štartovaciu čiaru, len, len vyraziť. Je zvyknutý, že ostatní kráčajú kúsok za ním. V podstate nemá potrebu byť vpredu, ale už je to tak dané; snáď tým, že je prvým znamením zverokruhu. Baran má vôľu všetko zvládnuť, ale občas mu dochádzajú sily. Obhajuje utláčaných do roztrhania tela a platí za to preveľmi. Stále padá a zase vstáva. Aby to všetko uniesol, kráča životom s obrovskou naivitou a so srdcom na dlani. Poznáte ho na diaľku. Je vzpriamený, trošku nachýlený dopredu a usmieva sa. Baran radšej dáva, než dostáva, ale darčeky mu urobia radosť. Mali by byť však napoly praktické a napoly originálne.
29.3.2022
Fialová farba je vyhlásenou farbou tohto roku. Na záclony sa hodí jej jemnejší odtieň, ladiaci s jarnými kvetmi.
25.3.2022
S nažehleným obrusom je každý stôl upravený. Stačí aj malý kúsok látky a hneď je tu iná atmosféra.
22.3.2022
S nadchádzajúcou jarou myslíme čoraz častejšie na vitamíny. Niet divu, že si potom spomenieme aj na mrkvové torty a koláče. Sú vynikajúce.
19.3.2022
Udržiavať prostredie v ktorom žijeme čisté a prakticky usporiadané, je nesmierne náročné. Tým náročnejšie, ak si necháme nahromadiť neporiadok. Odrazí sa to aj na našej duši.
17.3.2022
Tak neviem... Túto štrúdľu robím, aby vzniklo ešte niečo lepšie, než tradičná štrúdľa z jabĺk. Ale tá je predsa neprekonateľná!
12.3.2022
V povahe Rýb je nechať sa unášať prúdom, aj keď plávať proti prúdu pre nich znamená výzvu. Rybu málokedy vyprovokujete k prudkej reakcii. Pokiaľ sa vám to podarí, voda nad jej hlavou sa zase čoskoro upokojí.