Elastické poťahy sú i na menej častý nábytok

Nektarinkový koláč plnený mandľovým krémom frangipane
11.10.2023
Hrušky? Zavarte ich, muži ich milujú
18.10.2023

Vždy, keď príde reč na naťahovacie poťahy, skloňujú sa najmä pohovky. Tých je samo o sebe poriadne množstvo druhov čo do tvarov i veľkostí, málokedy už sa ale zmieňujú aj menej obvyklé kusy nábytku ako sú relaxačné či klubové kreslá, stoličky alebo dokonca postele.

Strečové poťahy sú jedným z našich bestsellerov, veľké množstvo z vás si ich naozaj zamilovalo a máte ich doma pokojne viacero druhov, aby ste ich mohli striedať a nábytok sa vám neomrzel. Poťahy majú nespočetné množstvo výhod: chránia novú drahú pohovku pred všetečnou detskou návštevou či chlpatými miláčikmi, ešte o niečo častejšie ale pomáhajú žiť ekonomickejšie a ekologickejšie: namiesto aby človek utrácal vysoké čiastky za novú sedačku, pretože tá stará už nejde vyčistiť a je potrhaná, stačí si zaobstarať poťahy a renováciu zvládnete behom chvíle sami vo svojej obývačke.

Obrovský výber na vás čaká aj v prípade, že máte nábytok atypický. Ak si za ušetrené peniaze namiesto novej sedačky zaobstaráte napríklad relaxačné kreslo s podnožkou alebo nové taburety, nemusíte zúfať, že so sedačkou neladia – stačí oboje prezliecť do rovnakého kabátika.

S akými všetkými ďalšími kúskami nábytku si ale naše poťahy vedia poradiť?

Náš tip: O tom, že poťahy nevyzerajú skvele len na našich promo fotkách, ale aj v skutočných obývačkách slovenských rodín, sa môžete presvedčiť aj v záložke fotogaléria napínacích poťahov.

53756_atmosfera-de-uso-relax-est

Relaxačné kreslo

Rozložiteľné kreslo s nastaviteľnou podnožkou je snom nejedného rojka, ktorý rád trávi voľné popoludnie a večery s "nohami hore" a knižkou v ruke. Poťah má samostatný návlek na podnožník, takže pokiaľ ho má vaša leňoška riešený zvlášť ako tá na fotke, poťah si hravo poradí aj s ňou. V iných prevedeniach aj ďalšími typmi nastaviteľných kresiel.
55993_suparr_128_bhk_01_pozadi_e

Posteľ s čelom

Možno doma máte aj vy posteľ s čalúnenými okrajmi a čelom, jeden čas boli naozaj populárne a hocikto im dáva prednosť aj dnes. Zatiaľ čo matrac je potrebné pravidelne meniť, rám kvalitnej postele vám vydrží aj celý život. Pri používaní strečových poťahov navyše nebude jeho polstrovanie trpieť a vy môžete po rokoch zase trochu premeniť vzhľad vašej spálne.
5371005_suparr_606_cha_03b-eshop (1)

Stolička s operadlom aj bez

Medzi čalúnený nábytok v mnohých prípadoch patria aj jedálenské stoličky. Elastické poťahy môžete zaobstarať buď na samotný podsedák (čo je praktické už pre následné jednoduché pranie) alebo na celú stoličku vrátane chrbtovej opierky. Tá môže a nemusí byť polstrovaná, poťah cez chrbtovú časť ale stoličky urobí slávostnejšími. Pokiaľ navyše máte viac rôznych stoličiek, týmto riešením ich nenáročne vizuálne zjednotíte
5370809_suparr_683_pil_02_esho_p

Vankúšiky

Vankúšiky sú neoddeliteľnou súčasťou snáď každej pohovky, bez nich by si človek jednoducho neurobil pohodlie. Niekto ich preferuje v rozmanitých poťahoch, niekto má naopak rád, keď môžu splynúť s gaučom - a presne pre takých sú naše poťahy na vankúšiky.
5371112_suparr_607_cab_03b-web

Klubové kreslo

Menej častým, designovo ale vďačným kúskom je tzv. klubové kreslo. Dizajnovo vie byť tak výnimočné, že z neho pokojne urobíte najdominantnejší kúsok v celej izbe. Či už chcete jeho nevšedný vzhľad zdôrazniť alebo naopak trochu potlačiť, poťahy si s ním poradia.

Články, ktoré by vás ešte mohli zaujať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *